« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
SAVJETI :)

More je stvarno čudotvorno, uronite u njega!

Dok gradovi i zatvoreni prostori oskudjevaju negativnim ionima, primorska mjesta i prirodna prostranstva njima obiluju

More donosi zdravlje
More donosi zdravlje (Pixabay)
Više o

zdravlje

,

more

,

negativni ioni

More je mnogima, nažalot, tek sanak pusti - bez obzira na sve, nemaju sredstava kako bi si priuštili makar tjedan dana godišnjeg na obali. No, ipak bi se trebalo potruditi kako bi se barem jednom godišnje malo uronili u njega.

Zašto? Evo zanimljivih podataka - primjerice, more i ljudsko tijelo poklapaju u više od 80 prirodnih elementa među kojima su natrij, magnezij, kalij, kalcij, silicij i brojni vitamini. More je po sastavu vrlo slično krvnoj plazmi i naše tijelo imam moć da iz mora upije hranjive tvari. Stoga, ukoliko imate priliku, iskoristite blagodati mora dok traje sezona kupanja.

I sam boravak uz more blagotvorno djeluje na opće stanje ljudskog organizma jer je priobalni zrak bogat negativni ionima koji nas pune energijom, ublažavaju depresivna stanja, poboljšavaju raspoloženje i jačaju imunitet. I dok gradovi i zatvoreni prostori oskudjevaju negativnim ionima, primorska mjesta i prirodna prostranstva njima obiluju.   

Jača imunitet - naše tijelo kroz kožu pasorbira hranjive tvari koje se nalaze u moru. Morska voda potiče rad limfe i štitnjače te izmjenu tvari što šsigurava tijelu čišćenje od toksina. Svi ti mehanizmi jačaju naš imunitet.

Liječi kožne probleme - kupanje u moru ublažava dermatitis, ekceme, psorijazu te čisti kožu. 

Poboljšava psihičko zdravlje - negativni ioni kojima je zasićen zrak uz more dobro djeluju na psihu. Zovemo ih još i vitamini iz zraka, a u ovom slučaju su prirodni antidepresivi. Osim negativnih iona tu je i vitamin D koji apsorbiramo sunčanjem. Poznato je da on, osim što jača kosti, dobro djeluje na raspoloženje. 

Prirodan oblik masaže i anticelulitni tretman - kad plivamo ili samo hodamo kroz more, ono masira tijelo i rasterećuje kosti. Plivanje je najbolji oblik rekreacije jer ne opterećuje kralježnicu. Dapače, blagotvorno djeluje na nju. More zbog svog sastava potiče tijelo da se oslobodi viška vode i tako ublažava tegobe artritisa i reume. U more idemo na anticelulitni tretman - ono nam pruža prirodnu limfnu drenažu i kao što smo spomenuli, potiče izbacivanje viška vod eiz tijela. 

Ublažava astmu, alergije i čisti dišne puteve - morska sol je prirodni antiseptik i antihistaminik. Zrak uz more zasićen je već spomenutim negativnim ionima koji olakšavaju disanje. 

24.07.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh