« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
Bez pomagača

Monstrumu 15 godina zatvora?

Fritzl pokušava izbjeći kaznu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Josef Fritzl

,

Kurier

Kockice zločina incestuoznog oca Josefa Fritzla iz Amstettena u Austriji ‘gotovo su posložene’, izjavioje voditelj policijske istrage Franz Polzer u intervju za dnevnik Kurier.

Dosad je utvrđeno da Fritzl nije imao pomagača i da je prva dva dana zatočenja njegova kći bila vezana o stup lisičinama, a idućih šest do devet mjeseci bila je na ‘povodcu’, dovoljno dugom da može otići na zahod. Josef Fritzl još je ranije priznao da je zatočio i silovao svoju kćer tijekom 24 godine i da je iz te veze rođeno sedmero djece, od kojih troje nije nikada izišlo iz podruma sve do oslobađanja, te je priznao da je jedno dijete umrlo ubrzo po rođenju u podrumu.

Austrijskom zločincu prijeti doživotni zatvor ako mu se potvrdi odgovornost za ‘zločin ubojstva novorođenčeta iz nehaja’. Međutim, prema austrijskom zakonu silovanja se kažnjavaju s 15 godina zatvora, a zatočenje s deset godina. Te se kazne ne zbrajaju. U intervju za njemački visokotiražni dnevnik Bild, odvjetnik okrivljenog Rudolf Mayer rekao je da je njegov klijent ‘psihički bolesna osoba i kao takav nije odgovoran za svoje postupke’.

Ranije je Mayer odbacio odgovornost svoga klijenta za ubojstvo iz nehaja i ustvrdio da je takvu optužbu tužiteljstvo posložilo kako bi zatražilo težu kaznu. Obrana će se stoga temeljiti na tome da je Fritzl bio ‘neuračunljiv’.    (HINA)

05.05.2008. 00:37:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh