« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PROVOKACIJA

Molotovljevim koktelima gađali rusko veleposlanstvo u Bjelorusiji

Nepoznate osobe bacile su u ponedjeljak navečer dva Molotovljeva koktela na veleposlanstvo Rusije u Minsku dok vladaju napetosti između tih dviju zemalja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Bjelorusija

,

njemački humor

,

njemačka komedija

"Za sada nećemo komentirati taj incident. Pokrenuli smo istragu", rekao je glasnogovornik veleposlanstva."Smatramo da se tim potezom željelo unijeti napetosti i nepovjerenje u bilateralne odnose", navelo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju koje zahtijeva "pomnu istragu".

Jedan dužnosnik policije Minska je rekao da je jedan automobil izgorio nakon što je na njega bačen zapaljeni projektil. Glasnogovornik diplomacije Bjelorusije Andrej Savinjih je osudio taj incident i nazvao ga zločinačkim potezom i vandalizmom orijentiranim protiv odnosa Rusije i Bjelorusije.

Minsk i Moskva se dugo prepiru o cijeni isporuke ruskog plina i cijene tranzita plina preko Bjelorusije, tako da je opskrba EU neko vrijeme bila prekinuta.Rusija je u kolovozu oštro kritizirala bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, optuženog da nije održao riječ i nije priznao neovisnost proruskih gruzijskih separatističkih regija Južne Osetije i Abhazije.Ruska televizija je emitirala niz reportaža o Aleksandru Lukašenku u kojima je optužen za korupciju i prikazan kao psihopat. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 15:16:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh