« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NEMA KRAJA

Afganistan: U pet dana poginula 22 vojnika NATO-a

Iako je SAD nedavno u Afganistan poslao nova pojačanja, međunarodne snage imaju sve više gubitaka, a kraj sukoba se ne nazire

afganistan nato
afganistan nato (Getty Images)
Više o

NATO

,

Afganistan

,

ISAF

,

Afganistan rat

,

američki vojnici

Četiri američka vojnika smrtno su stradala u utorak u eksploziji bombe ručne izrade u Afganistanu, čime se broj američkih vojnika ubijenih u pet dana popeo na 21, objavio je NATO.

U ponedjeljak je osam vojnika ISAF-a, među kojima sedam Amerikanaca, poginulo od mina ručne izrade. Ukupan broj ubijenih vojnika NATO-a popeo se na 22, od čega je 21 Amerikanac, što pokazuje da islamistički borci nanose sve više gubitaka međunarodnim snagama.

>> CIA financira neke članove Karzaijeve administracije?

Više od dvije trećine od približno 141.000 vojnika međunarodnih snaga u Afganistanu dolazi iz SAD-a. Ove je godine u Afganistanu poginulo ukupno 480 vojnika međunarodnih snaga, među kojima 315 Amerikanaca. Mine ručne izrade podmetnute uz ceste najčešće su oružje talibana i od njih je poginuo najveći broj ISAF-ovih vojnika.

Unatoč nedavnim pojačanjima koja je poslao Washington, pobuna talibana i drugih islamističkih skupina u protekle tri godine nije oslabila i proširila se na cijelu zemlju. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 13:09:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh