« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEMA SKRIVANJA

MOL objavio da je spreman za suradnju s istražnim tijelima

Mađarska kompanija odbacila je medijske navode u kojima je povezana s malverzacijama u slučaju Podravka

Fotografija vijesti
Više o

Podravka

,

MOL

,

OTP banka

MOL Grupa odbacila je danas medijske navode kojima se izravno ili neizravno tu kompaniju povezuje s kriminalnim slučajevima u Hrvatskoj, napominjući da je u svakom trenutku spremna na suradnju s istražnim tijelima.

"Temeljem medijskih objava i napisa kojima se direktno ili indirektno MOL povezuje s kriminalnim slučajevima u Hrvatskoj, još jednom želimo jasno odbaciti sve navode i sumnje. Kao što smo više puta napominjali, želimo ponovno naglasiti da smo u svakom trenutku, sukladno važećim propisima, spremni na suradnju s istražnim tijelima", stoji u izjavi direktora međunarodnih komunikacija MOL Grupe Johannesa Vettera.

Pojedini hrvatski mediji objavili su jučer da će u istrazi protiv osumnjičenih za malverzacije u "Podravki" kao novi svjedoci biti ispitani djelatnici iz mađarske OTP banke i MOL-a.

Istražni sudac i glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je da će u daljnjem tijeku istrage protiv osumnjičenih za malverzacije u "Podravki" biti saslušano još desetak svjedoka iz Hrvatske i određeni broj iz Mađarske.

Po pisanju medija, "podravkaši" su kredit od 34 milijuna kuna podigli kod OTP banke, a jamstvo im je dao mađarski MOL. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 17:51:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh