« Film
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
USPJEH

Moj dida je vanzemaljac na Pixel Labu

U listopadu će ga predstaviti na godišnjem "Power to the Pixel" forumu u Londonu, gdje će se natjecati i za novčanu nagradu

Moj dida je vanzemaljac
Moj dida je vanzemaljac (Arhiva)
Više o

Irena Krčelić

,

Moj dida je vanzemaljac

,

Pixel Lab

,

Đina Jakir

Hrvatski projekt namijenjen djeci "Moj dida je vanzemaljac", koji uključuje dugometražni igrani film, video blog, igru za pametne telefone te klasičnu stolnu društvenu igru i cilj mu je povezati generacije unutar obitelji, uvršten je u selekciju radionice transmedijskih filmova Pixel Lab, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Autorica Irena Krčelić i producentica Đina Jakir (Studio dim) će na sedmodnevnoj radionici u Potsdamu, od 1. do 7. srpnja, razvijati projekt uz grupno i individualno mentorstvo svjetski priznatih stučnjaka na području crossmedija i transmedije, a rad će nastaviti od kolovoza do listopada uz on-line mentorstvo. U listopadu će ga predstaviti na godišnjem "Power to the Pixel" forumu u Londonu, gdje će se natjecati i za novčanu nagradu.

Pixel Lab nudi edukaciju o novim načinima razvoja, financiranja i distribucije filmskih projekata putem više platformi i usmjeren je na razvoj, produkciju i distribuciju cross-medijskog sadržaja u digitalnoj eri. Namijenjen je medijskim profesionalcima koji se bave filmom, televizijom, internetom, mobilnom telefonijom, oglašavanjem te igrama.

Projekt "Moj dida je vanzemaljac" polazi od pretpostavke da se u svakoj obitelji nalazi barem jedan član koji nije s ovog planeta. Kroz igrani film publika će doznati kako se jedna prosječna hrvatska obitelj nosi s djedom izvanzemaljcem, igrajući stolnu društvenu igru sami će moći detektirati svemirca u svom obiteljskom krugu, na djedovom video blogu doznat će više o svemircima koji nas okružuju, a uz pomoć pametnih telefona i QR kodova dekodirati tajni vanzemaljski jezik.

04.07.2012. 17:45:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh