Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2012. 17:45:53
USPJEH

Moj dida je vanzemaljac na Pixel Labu

U listopadu će ga predstaviti na godišnjem "Power to the Pixel" forumu u Londonu, gdje će se natjecati i za novčanu nagradu

Moj dida je vanzemaljac
Moj dida je vanzemaljac (Arhiva)

Hrvatski projekt namijenjen djeci "Moj dida je vanzemaljac", koji uključuje dugometražni igrani film, video blog, igru za pametne telefone te klasičnu stolnu društvenu igru i cilj mu je povezati generacije unutar obitelji, uvršten je u selekciju radionice transmedijskih filmova Pixel Lab, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Autorica Irena Krčelić i producentica Đina Jakir (Studio dim) će na sedmodnevnoj radionici u Potsdamu, od 1. do 7. srpnja, razvijati projekt uz grupno i individualno mentorstvo svjetski priznatih stučnjaka na području crossmedija i transmedije, a rad će nastaviti od kolovoza do listopada uz on-line mentorstvo. U listopadu će ga predstaviti na godišnjem "Power to the Pixel" forumu u Londonu, gdje će se natjecati i za novčanu nagradu.

Pixel Lab nudi edukaciju o novim načinima razvoja, financiranja i distribucije filmskih projekata putem više platformi i usmjeren je na razvoj, produkciju i distribuciju cross-medijskog sadržaja u digitalnoj eri. Namijenjen je medijskim profesionalcima koji se bave filmom, televizijom, internetom, mobilnom telefonijom, oglašavanjem te igrama.

Projekt "Moj dida je vanzemaljac" polazi od pretpostavke da se u svakoj obitelji nalazi barem jedan član koji nije s ovog planeta. Kroz igrani film publika će doznati kako se jedna prosječna hrvatska obitelj nosi s djedom izvanzemaljcem, igrajući stolnu društvenu igru sami će moći detektirati svemirca u svom obiteljskom krugu, na djedovom video blogu doznat će više o svemircima koji nas okružuju, a uz pomoć pametnih telefona i QR kodova dekodirati tajni vanzemaljski jezik.

04.07.2012. 17:45:53
http://metro-portal.hr/moj-dida-je-vanzemaljac-na-pixel-labu/72402/