« Film
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
53. PULA

Čak 11 domaćih filmova na pulskom festivalu

Bogata produkcija bit će pojačana s dva filma u sekciji manjinske koprodukcije, a HRT će izravno prenositi otvaranje festivala

Pula ima bogat program domaćih filmova
Pula ima bogat program domaćih filmova (Arhiva)
Više o

Festival igranog filma u Puli

,

Ljudožder vegetarijanac

,

Zagrebačke priče 2

U natjecateljskoj Glavnoj sekciji Nacionalnog programa 59. Festivala igranog filma u Puli službeno je potvrđeno prikazivanje 11 hrvatskih dugometražnih igranih filmova.  

Nacionalni program biti će otvoren u Areni 21. srpnja 2012. godine romantičnom komedijom Sonja i bik Vlatke Vorkapić u produkciji Interfilma. Osim filma otvaranja to su još i kriminalistička drama Cvjetni trg redatelja Krste Papića u produkciji Ozana filma, omnibus Zagrebačke priče 2 u produkciji Propeler filma, drama Djeca jeseni Gorana Rukavine u produkciji Corvusa filma, drama Halimin put Arsena Antona Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb te romantična komedija Zabranjeno smijanje Davora Žmegača u produkciji HRT-a.

Stiže i melodrama Noćni brodovi Igora Mirkovića u produkciji Studija dim i triler Ljudožder vegetarijanac Branka Schmidta u produkciji Telefilma. Biti će premijerno prikazani i filmoviPismo ćaći Damira Čučića u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, Slučajni prolaznikJoze Patljaka u produkciji Alka filma i Košnice petorice redatelja u produkciji ADU Zagreb i još četiri filmske akademije.

U sekciji manjinskih koprodukcija biti će prikazane dvije koprodukcije sa Srbijom -Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem Bojana Vuletića, čiji je hrvatski koproducent Kinorama te Parada Srđana Dragojevića koji je koproducirao Mainframe.

Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi otvaranje Nacionalnog programa 59. Festivala igranog filma u Puli 21. srpnja u 21,30, a svakog dana emitirat će se festivalske kronike. HRT je inače koproducirao festivalske filmove Sonja i bikCvjetni trgLjudožder vegetarijanacHalimin putNoćni brodovi Djeca jeseni te producirao film Zabranjeno smijanje

04.07.2012. 08:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh