« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
IVAN PŠENICA:

Moguće povlačenje tužbe protiv Srbije nas uznemiruje

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih traži da organizatori genocida koji su radili planove velike Srbije odgovaraju

Ivan Pšenica
Ivan Pšenica (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Domovinski rat

,

tužba za genocid

,

Ivan Pšenica

,

udruge obitelji zatočenih i nestalih

Predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih Ivan Pšenica istaknuo je danas kako moguće povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije, koju su najavili predsjednici Hrvatske i Srbije za nedavnog sastanka u Opatiji, uznemiruje članstvo njegove udruge.

Genocid koji je počinjen protiv Hrvatske nije nestao, Srbija mora prihvatiti odgovornost za politiku iz 1991. godine i za to snositi određene sankcije, no danas za to još nema odgovornosti, istaknuo je Pšenica na konferenciji za novinare. Savez udruga traži da organizatori genocida koji su radili skice i planove velike Srbije odgovaraju kao i počinitelji, naglasio je.

Potrebno je nadoknaditi i ratnu štetu učinjenu u agresiji, ali najvažnije je da se napokon riješi sudbina zatočenih i nestalih, smatra Pšenica. Podsjetio je da je na popisu iz 1991. godine još 1.029 osoba koje se vode kao zatočene i nestale osobe. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 18:12:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh