« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
PRIPAZITE

Modni trendovi koji su loši za zdravlje

Ovo su samo neki modni dodaci koje bi trebali izbjegavati ne želite li imati zdravstvenih poteškoća

Štikle su uvijek opasne
Štikle su uvijek opasne (Shutterstock)
Više o

moda

,

zdravlje

,

modni trendovi

Modni trendovi mogu biti sjajna stvar - bit ćete zapaženi, govorit će se o vama kao o mono osviještenoj osobi, no neki od njih ne samo da nisu dobri, već su prilično štetni za zdravlje

Ovo su samo neki modni dodaci koje bi trebali izbjegavati ne želite li imati zdravstvenih poteškoća:

Donje rublje od pogrešnog materijala - uvijek kada kupujete donje rublje obratite pažnju od kojeg materijala je napravljeno. Birajte proizvode od materijala kao što je pamuk, jer oni "dišu". Ako izaberete materijal koji ne diše, izložene ste riziku od gljivičnih infekcija.

Korzeti - mogu biti izrazito bolni jer otežavaju disanje, a mogu uzrokovati i oštećenje rebra. Stručnjaci ne proporučuju da ih nosite više od jednom godišnje.

Teške naušnice - opterećuju uši, istežu rupice, a nerijetko deformiraju i ušnu resicu. Potrudite se da ih izbjegavate, a i muškarci će vam sigurno reći da su ljepše one male i elegantne naušnice.

Uske traperice - pritišću vaše živce u intimnoj regiji te mogu izazvati cijeli niz problema: od peckanja i boli u tom dijelu tijela pa sve do problema s mokraćnim mjehurom.

Visoke štikle - što je štikla viša, to veću bol izaziva jer remeti ravnotežu stopala i sva težina padne na njegov prednji dio. Liječnici upozoravaju da dugotrajno nošenje cipela s visokom petom može uzrokovati ozbiljne posljedice.

18.03.2018. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh