« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
PRIPAZITE

Moda koja vam može uništiti zdravlje

Praćenje modnih trendova može biti zabavno, neke biste ipak trebali izbjeći, ako vam je vlastito zdravlje na prvom mjestu

Visoke pete ... pa još više pete ... pa sumanuto visoke pete ...
Visoke pete ... pa još više pete ... pa sumanuto visoke pete ... (Arhiva)
Više o

moda

,

zdravlje

,

modni trendovi

,

praćenje mode

Moda je tu da je prate oni koji žele izgledati u trendu, no, što ako su trendovi takvi da vam mogu ugroziti zdravlje?

Evo četiri modna trenda koji su trenutno IN, no njihov utjecaj na zdravlje je definitivno negativan ...

Korzeti - mogu biti izrazito bolni, otežati disanje, ali i rezultirati oštećenjem rebara, upozoravaju stručnjaci.

Piercinzi - otprilike 20 posto piercinga zahvate bakterijske infekcije. Osim toga, mogu rezultirati i u ozbiljnim zahvatima, kao i alergijama, stoga se nastojte dobro informirati prije nego što odete probušiti neki dio tijela.

Skinny traperice - u jednom je medicinskom časopisu objavljen slučaj u kojemu je 35-godišnja žena primljena na hitnu, jer više nije osjećala noge. 'Noge i gležnjevi toliko su joj otekli da joj je osoblje moralo rezati traperice s nogu. Gležnjevi i nožni prsti su joj bili slabi, dok joj je ostatak nogu funkcionirao normalno, uključujući koljena i kukove', kazala je Alice Park. Osim kod žena, liječnici su zabilježili da nošenje uskih hlača ima posljedice i na muškarce, koji su se žalili na bolove u trbuhu. Sljedeći put kad budete išli kupovati nove hlače, razmislite je li ovaj trend ipak toliko vrijedan vašeg zdravlja.

Visoke potpetice - što je potpetica viša, to veću bol uzrokuje, jer remeti ravnotežu stopala, pa sva težina padne na prednji dio stopala, što uzrokuje bol. Dugotrajno nošenje cipela s visokim potpeticama, upozoravaju liječnici, u konačnici može imati ozbiljnije posljedice, poput problema s kralježnicom, ali i probleme sa zglobovima.

20.04.2016. 15:33:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh