« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
BRAVO!

Mnogobrojni građani trčali za mlade s dijabetesom

Utrka „Trčanjem mijenjamo dijabetes – Mladi za mlade“ okupila u Maksimiru više od 400 ljubitelja trčanja

Sjajna akcija!
Sjajna akcija! (Arhiva)
Više o

Trčanjem mijenjamo dijabetes

Više od 400 trkača svih uzrasta sudjelovalo je na utrci „Trčanjem mijenjamo dijabetes - Mladi za mlade" u zagrebačkom parku Maksimir.

U organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti „Veliki za male sa šećernom bolešću", utrke od 2 i 5,6 kilometara okupile su mnoštvo polaznika svih razreda srednjih škola koji su svojim sudjelovanjem  podržali svoje vršnjake koji boluju od šećerne bolesti, ali i sve zainteresirane građane koji su im na ovaj način pružili podršku.

Tim povodom mr. sc. Nataša Rojnić Putarek, dr.med V.d. voditelja Zavoda za dječju endokrinologiju i dijabetes, KBC-a Zagreb je izjavila: „ Izuzetno nam je drago što je utrka „Trčanjem mijenjamo dijabetes - Mladi za mlade"  potaknula brojne građane, posebno mlađu populaciju da podrže djecu koja boluju od dijabetesa potičući ih svojim sudjelovanjem na tjelesnu aktivnost. Veliki odaziv na utrku pokazao je da značajni broj građana voli aktivno provoditi svoje slobodno vrijeme što nas izuzetno veseli, a pruža i dobar primjer ostalima u provođenju zdravog načina života."

06.10.2013. 15:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh