« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
UPOZORENJE

MMF: Financijska kriza bi se mogla proširiti i na Aziju

Iz MMf-a je stiglo upozorenje da ako svjetska gospodarstva ne budu reagirala zajednički da postoji rizik od širenja financijske nestabilnosti, te da ni Azija neće biti pošteđena

Fotografija vijesti
Više o

recesija

,

Kina

,

MMF

,

gospodarska kriza

,

Azija

,

financijska kriza

Postoji rizik od širenja svjetske financijske nestabilnosti ako svjetska gospodarstva ne budu reagirala zajednički, upozorila je u srijedu u Pekingu glavna direktorica MMF-a Christine Lagarde, javlja Hina.

"Ne budemo li djelovali zajednički, svjetsko gospodarstvo će se izložiti riziku od širenja nesigurnosti i financijske nestabilnosti", upozorila je, misleći pritom na dužničku krizu i na prijetnju recesije, u govoru koji je održala na početku dvodnevna posjeta Kini.

"Svjetsko gospodarstvo je ušlo u opasnu i nesigurnu fazu", istaknula je direktorica MMF-a napomenuvši da "Azija neće biti pošteđena".

"Kini treba jaka valuta", kazala je također, u času kada se glavni trgovinski partneri Kine žale na nizak tečaj juana, koji je, drže, odgovoran za golem trgovinski suficit koji Peking gomila.

Lagarde je doputovala u Peking u prvi posjet Kini otkako je na dužnosti glavne direktorice fonda. S kineskim čelnicima će razgovarati o posljedicama dužničke krize u Europi i uvjetima u kojima bi drugo po snazi svjetsko gospodarstvo moglo biti dovedeno u položaj da kupuje više javnog duga u Starom Svijetu.

Prije dolaska u Kinu posjetila je Moskvu gdje je s ruskim čelnicima razgovarala o djelovanju europske krize na njihovu zemlju. Lagarde će iz Kine otputovati u Japan.

09.11.2011. 08:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh