« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KRAJ ZA SILVIJA?

Berlusconi izgubio većinu u parlamentu

Oporbeni čelnik Pier Luigi Bersani odmah je pozvao Berlusconija da dade ostavku rekavši da se Italija izlaže stvarnom riziku da izgubi pristup financijskim tržištima

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

Na glasovanju o proračunu u talijanskom parlamentu vlada talijanskog premijera Berlusconija dobila je svega 308 glasova, dok joj je za većinu bilo potrebno 316, javlja Hina. Ovim je neuspjehom postalo više nego jasno kako Berlusconi više nema parlamentarnu većinu.

Oporbeni čelnik Pier Luigi Bersani odmah je pozvao Berlusconija da dade ostavku rekavši da se Italija izlaže stvarnom riziku da izgubi pristup financijskim tržištima. "Tražim od Vas, gospodine premijeru, svim svojim snagama, da konačno uvidite stanje i date ostavku", rekao je Bersani odmah nakon glasovanja.

Ranije je čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi, ključan Berlusconijev saveznik u vladajućoj koaliciji, također pozvao Berlusconija da podnese ostavku. Bossi je rekao da Berlusconija treba zamijeniti Angelino Alfano, tajnik premijerove stranke Narod slobode. "Zatražili smo od premijera da odstupi", rekao je Bossi novinarima izvan parlamenta.

Bossijev potez i glasovanje u parlamentu moglo bi konačno promijeniti ravnotežu snaga protiv Berlusconija u trenutku dok se na tržištima dionica pali crveno svjetlo zbog nestabilnosti u Italiji.

08.11.2011. 20:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh