« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
USPJEH

Mladom genijalcu zlato na matematičkoj olimpijadi

Hrvatska je ekipa osvojila 25. mjesto među 100 zemalja koje su sudjelovale u ovogodišnjem najprestižnijem matematičkom natjecanju u svijetu

Još jedan uspjeh hrvatskih gimnazijalaca
Još jedan uspjeh hrvatskih gimnazijalaca (Arhiva)
Više o

V. gimnazija

,

XV. gimnazija

,

Matija Bucić

,

matematička olimpijada

,

Mar del Plata

,

Domagoj Ćevid

,

Matija Milišić

,

Vlatka Vazdar

,

Borna Vukorepa

,

Verner Vlačić

Ekipa mladih hrvatskih matematičara ostvarila je izvanredan uspjeh na 53. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja se od 4. do 16. srpnja održava u Mar del Plati u Argentini, a po prvi puta od kad Hrvatska sudjeluje u tom prestižnom natjecanju jedan je naš predstavnik, gimnazijalac Domagoj Ćevid, osvojio i zlatnu medalju.

Kako se navodi u priopćenju voditelja hrvatske delegacije na olimpijadi, hrvatska je ekipa osvojila 25. mjesto među 100 zemalja koje su sudjelovale u ovogodišnjem najprestižnijem matematičkom natjecanju u svijetu, što je jedan od najboljih rezultata Hrvatske u 20 godina natjecanja.

Zlatnu je medalju osvojio mladi hrvatski matematičar, 17-godišnji učenik 3. razreda zagrebačke V. gimnazije Domagoj Ćevid. Ostali članovi ekipe također su postigli zavidan uspjeh, osvojivši jednu srebrnu i tri brončane medalje, te jednu pohvalu.

Srebrnu je medalju osvojio Matija Bucić, učenik XV. zagrebačke gimnazije. Njegovi kolege Matija Milišić, Vlatka Vazdar i Borna Vukorepa osvojili su brončane medalje, dok je Verner Vlačić iz Prve sušačke gimnazije u Rijeci osvojio pohvalu.

Riječ je o "povijesnom uspjehu", a hrvatska delegacija zahvalna je mentorima i školama učenika, Ministarstvu obrazovanja i sporta, Hrvatskom matematičkom društvu, tvrtki Nanobit d.o.o. te svima koji su sudjelovali u pripremama ekipe, ističe se u priopćenju.

Međunarodna matematička olimpijada ove je godine u argentinskom gradu Mar del Plata okupila 548 učenika iz čitavog svijeta.

17.07.2012. 08:21:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mario
    18.07.2012. 02:18
    Svaka čast
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh