« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
JADRAN

Gori u Lokvi Rogoznice, Topoli i Pribudićima

Požar na otvorenom prostoru na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen 13. srpnja u 9,27 sati, gasio se i tijekom jučerašnjega dana

Požari haraju Dalmacijom
Požari haraju Dalmacijom (Arhiva)
Više o

požar

,

Jadran

,

požari

,

Lokva Rogoznica

,

Pribudić

,

Topola

Županijski centar (ŽC) 112 Split zaprimio je sinoć u 22,30 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Lokve Rogoznica, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požarom je pod nadzorom gasitelja, a opožareno je oko 10 ha trave niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovale su mjesne vatrogasne snage s ukupno 119 vatrogasaca i 27 vozila.

U jutarnjim satima u pomoć je gasiteljima poslan jedan protupožarni zrakoplov canadair.

ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je noćas u 00,00 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na područu Topola. Požarom je zahvaćeno 5 ha trave i raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Dubrovačko primorje s 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 2,00 sati, a u tijeku je sanacija požarista.

Požar na otvorenom prostoru na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen 13. srpnja u 9,27 sati, gasio se i tijekom jučerašnjega dana. Gori trava i nisko raslinje, a površina nije procijenjena. U gašenju požara jučer su sudjelovala 2 protupožarna zrakoplova canadair i jedan helikopter za prijevoz gasitelja, DIP Split, Zadar, JVP Zadar, Gračac, DVD Sukošan, Pridraga i Ražanac s ukupno 31 vatrogascem i 2 vatrogasna vozila. Požar je i dalje aktivan.

17.07.2012. 09:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh