« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NOVAC I NEKRETNINE

Mladiću prijeti oduzimanje imovine u Srbiji

Odbjeglom haaškom optuženiku Ratku Mladiću i njegovoj rodbini prijeti oduzimanje imovine u Srbiji, ali i u Makedoniji i možda još nekim zemljama

Više o

Srbija

,

Ratko Mladić

,

oduzimanje imovine

Prenosi to beogradski dnevnik "Blic", navodeći kako će srbijansko državno odvjetništvo odrediti pokretanje financijske istrage protiv Mladića i njegovih rođaka zbog kaznenog postupka koji se vodi za ubojstvo oko 1800 Bošnjaka u Srebrenici.

"Mladiću i njegovim rođacima prijeti oduzimanje imovine u Srbiji, ali i u Makedoniji, i moguće još nekim zemljama. Riječ je uglavnom o nekretninama. Na udaru će se prvo naći novac, koji je zaplijenjen u dosadašnjim pretresima objekata gdje žive članovi njegove obitelji. Riječ je o iznosu koji premašuje 150 tisuća eura", rekao je neimenovani izvor novinarima "Blica".

Istraga se, tvrdi list, odnosi i na kuću obitelji Mladić u i na obiteljski stan njegova sina Darka u Beogradu, a financijskom istragom bit će obuhvaćeno i poduzeće čiji je vlasnik Darko Mladić. Dodaje se kako će se pod istragom naći obiteljsko imanje u Makedoniji gdje Mladići imaju nedovršenu kuću, a tražit će se i istraga o imovini Mladićevih rođaka u Bosni i Hercegovini.

Prema navodima "Blica", srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine pokrenulo je istragu o strijeljanju 1800 Bošnjaka u srpnju 1995. godine kod Srebrenice, koje je, kako se sumnja, počinila postrojba koja je bila pod izravnim zapovjedništvom Mladića.

Nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući optužnicu za genocid. Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz kaznenog djela u Srbiji se primjenjuje od 1. ožujka 2009. godine.

 

23.02.2011. 11:44:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh