« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BECAUSE I'M HIGH

Mladi koji slušaju pjesme o marihuani više će je i konzumirati

Glazba o marihuani može uzrokovati pušenje iste, ali i oni koji marihuanu konzumiraju možda traže glazbu koja je povezana s njom

(Wikipedia)
Više o

tinejdžeri

,

marihuana

,

glazba

,

trava

Istraživanje Sveučilišta u Pittsburghu objavljeno u časopisu Addiction pokazalo je da tinejdžeri koji slušaju glazbu koja spominje marihuanu češće konzumiraju tu vrstu droge od onih koji takvu glazbu ne slušaju.

Vezu marihuane i stihova pojedinih pjesama potvrdila je i činjenica da slušanje pjesama o marihuani nije povezano s drugim rizičnim ponašanjima poput pretjerane konzumacije alkohola.

Ispitanici istraživanja u prosjeku su slušali glazbu 21,8 sati tjedno i bili su izloženi oko 40 referenci na marihuanu u jednom danu. 12 posto ispitanih izjasnili su se kao stalni konzumenti marihuane, a 32 posto njih reklo je da su probali travu.

Pokazalo se da 15-godišnjaci koji su naveli da im je omiljeni izvođač onaj koji ima tri ili više pjesama u kojima se spominje marihuana, imaju gotovo dva puta veću mogućnost da trenutno konzumiraju marihuanu.

Autori studije kažu da velika izloženost glazbi o marihuani može uzrokovati pušenje iste, ali isto tako oni koji marihuanu konzumiraju možda traže glazbu koja je povezana s njom.

U svakom slučaju, ovi rezultati mogli bi stručnjacima pomoći u razvijanju novih i učinkovitijih programa edukacije o opasnostima droga.

28.12.2009. 12:19:56
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HyBro
    02.02.2013. 12:19
    Istina no marihuana nije droga, to je ljekovita biljka tako da je super što se konzumira, legalizacija je poželjna no ne i obvezna jer će u tom slučaju mnogim dilerima propast posal, jebiga :P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh