« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NEPRAVOMOĆNO

Mladen Šlogar osuđen na 30 godina zatvora

Unatoč brojnim 'rupama' u iskazu i tvrdnji obrane kako zločin nije dokazan, Šlogar je proglašen krivim na temelju priznanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

presuda

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

Mladen Šlogar

Beskućnik Mladen Šlogar koji je priznao da je u listopadu 2008. ubio mladu odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turuduća Šlogara je osudilo za 'teško ubojstvo iz bezobzirne osvete', kako je jedan od najintrigantnijih zločina posljednjih godina u optužnici opisalo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

U završnim riječima danas prijepodne tužiteljica Dunja Pavliček zatražila je najstrožu zakonsku kaznu, dok je Šlogarov odvjetnik kazao da unatoč priznanju zločin nije dokazan.

Prije izricanja presude Šlogar, koji se tijekom cijelog šestomjesečnog suđenja branio šutnjom, još je jednom odbio poziv suca Turudića da iznese svoj završni govor.

Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada 2008. u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.

Unatoč brojnim 'rupama' u iskazu Šlogar je na sudu i pred policijom priznao zločin tvrdeći da je ubojstvo počinio iz osvete Ivaninom ocu, zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku jer mu navodno prije 14 godina nije pomogao naći posao.

Svjedočeći na suđenju Hodak je kazao da je Šlogarov motiv koji je naveo kao razlog ubojstva "lažan inskonstruiran i neistint" te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom njegova klijenta umirovljenog generala Vladimira Zagorca. (hina/metro-portal)

12.03.2010. 14:41:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    12.03.2010. 14:55
    Farsa...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh