« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
OD CARINE DO REMETINCA

Mladen Barišić ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Barišić bi se uskoro trebao pojaviti pred USKOK-ovim istražiteljima koji su već ispitali brojne svjedoke u slučaju ''Fimi media''

Mladen Barišić
Mladen Barišić (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

USKOK

,

Mladen Barišić

,

Nevenka Jurak

,

Fimi media

Bivšem šefu carine i rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću danas je za još dva mjeseca produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od 30. rujna, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. Odluku o produljenju istražnog zatvora poslijepodne je na prijedlog USKOK-a donio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

U izjavi za Hinu Devčič je pojasnio da je riječ o najduljem mogućem produljenju istražnog zatvora koje je u ovom trenutku moguće odrediti protiv Barišića, osumnjičenog da je iz državnih tvrtki i ministarstava preko tvrtke "Fimi media" svoje prijateljice Nevenke Jurak izvukao četrdesetak milijuna kuna. Kao i krajem rujna, Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Po tvrdnjama njegovih odvjetnika, Barišić bi se uskoro trebao pojaviti pred USKOK-ovim istražiteljima. Pred USKOK-om su o tome do sada govorili i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak te član uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima, nakon čega je 29. rujna pušten iz pritvora. Samo dan kasnije u Remetinec je došao Barišić kojega su svjedoci, kako se neslužbeno doznaje, označili glavnim krivcem u aferi "Fimi media". Svjedoci su navodno teretili i bivšeg premijera Ivu Sanadera koji je s Barišićem bio na sastanku u Vladi, gdje je čelnicima javnih tvrtki sugerirano da posluju s tvrtkom "Fimi media".

Inače, u slučaju "Fimi media" danas je otkazano pripremno ročište na Ustavnom sudu na kojem se trebala razmatrati žalba Nevenke Jurak na odluku da se i njoj produlji istražni zatvor. U ustavnoj tužbi stoji da su joj odlukom o zadržavanju iza rešetaka povrijeđena ustavna prava na pravično suđenje i jednakost pred zakonom. Ona je prva uhićena u ovoj aferi, a iako najprije pred istražiteljima nije željela govoriti o optužbama, njena je obrana nakon podnošenja ustavne tužbe ustvrdila da bi bilo vrlo loše da se do kraja postupka brani šutnjom. (hina/metro-portal)

28.10.2010. 21:08:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    29.10.2010. 00:20
    taj neće zadugo vani ali to nije bitno puno je bitnije da mu se oduzme sva imovina tuto kompleto
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh