« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DAN POSLIJE

Kosor: Ne treba zabraniti SDP

Premijerka Kosor se ne ljuti na SDP nakon burnog dana u Saboru, pokušat će ponovno razgovarati s oporbom

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Sabor

,

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Urban Jungle

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je četvrtak u Zagrebu da SDP ne bi trebalo ustavom zabraniti i nada se da će se oporbene stranke, koje su bojkotirale današnji sastanak o završetku pregovora s EU-om, odazvati njezinu novom pozivu.

"Ne, ne mislim. Pokušat ću unatoč svemu što se jučer događalo u Hrvatskom saboru, unatoč odbijenici za današnji sastanak", izjavila je Kosor novinarima upitana očekuje li da će se oporbene stranke odazvati na novi sastanak i ima li među njima onih koje bi po ustavu trebalo zabraniti.

Dodala je da predsjednica vlade nema privilegiju, mogućnost i pravo ljutiti se na bilo koga i biti uvrijeđena kada se radi o hrvatskim interesima.

"Jučer je bila srijeda, iza srijede dolazi četvrtak, svanuo je lijep i sunčan dan. Naravno da ću pokušati ponovo i s čelnicima SDP-a, HNS-a i IDS-a i mislim da će jednoga dana doći do tog novog sastanka i te nove kave", rekla je Kosor.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks prozvao je u srijedu navečer vrh SDP-a da djeluje protuustavno jer ne poštuje odluke Ustavnog suda, reagirajući na istup SDP-ova zastupnika Željka Jovanovića koji je prozvao HDZ-ovu vlast za kontinuiranu proizvodnju korupcije.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, kao i čelnici većine oporbenih stranaka, nisu u četvrtak došli na sastanak s premijerkom Kosor o završetku pregovora s EU-om, uz obrazloženje najjače oporbene stranke da u njemu vidi "u prvom redu marketinške, a ne državničke motive".(hina/metro-portal)

28.10.2010. 18:12:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh