« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
SVETI GRAL

Mlada krv je stvarni eliksir mladosti?

Istraživanje na miševima je pokazalo da infuzije krvi mladih miševa pomažu starim da se brže i lakše sjete svega

Jesu li znanstvenici na pragu otkrića vječne mladosti?
Jesu li znanstvenici na pragu otkrića vječne mladosti? (Shutterstock)
Više o

vječna mladost

,

eliksir mladosti

,

istraživanje

,

mlada krv

Eliksir mladosti je, uz kamen mudrosti, jedna od najtraženijih stvari u povijesti čovječanstva. Opsjednutost mladošću i putem prema besmrtnosti proždire ljude koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da ljudsko tijelo ima rok trajanja.

Do sada su obavljene tisuće znanstvenih i neznanstvenih istraživanja na tu temu, a najnovije je pokazalo da su stari narodi imali neke ideje koje se više ne čine poganskim ili sumanutim. 

Naime, tim istraživača sa Stanforda izveo je relativno jednostavan eksperiment: iz krvi mladih miševa izdvojili su plazmu i mjesec dana je davali kao transfuziju starom mišu, nakon čega je prošao standardnu bateriju testova pamćenja.

Jednaku su stvar napravili i s krvlju starih miševa, a rezultati su pokazali da je infuzija plazme krvi mladih miševa obnovila pamćenje starog miša, dok plazma krvi starih miševa nije imala isti učinak.

Prije nego što požurite po mladu krv, trebate znati da znanstvenici i dalje ne znaju što u mladoj krvi daje taj učinak, tako da su odlučili nastaviti istraživanja u potrazi za čudotvornim eliksirom mladosti.

04.11.2012. 13:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh