« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana
SAVJETI

Mjesečeva dijeta koja stvarno radi i skida kile

Mjesec je stalno iznad nas (dobro, ne baš stalno, nekad je i s druge strane Zemlje) i očito ima utjecaja na naše tijelo, jer ne bi mogli raditi ovakve stvar...

Mjesečeva dijeta stvarno radi
Mjesečeva dijeta stvarno radi (Arhiva)
Više o

mjesečeva dijeta

,

Mjesec

Mjesec izgleda stvarno ima moć kojom će nam pomoći da sagorimo masnoće? Neke teorije govore da ima, neke naglašavaju da je tek riječ o gubitku vode koji će nam barem donijeti dodatno samopouzdanje kad vidimo u kako kratkom vremenu možemo zamijetno popraviti stanje na kupaonskoj vagi.

Naime, unutar samo 24 sata moguće je izgubiti čak 3 kilograma ako se pridržavamo uputa. Također, Mjesečeva dijeta nema neželjenih učinaka, a ako vas počne mučiti strašna glad, jednostavno popijte veliku čašu vode ili voćnog soka.

Mjesečeva gravitacija prema teoretičarima ove dijete ne utječe samo na rijeke i mora već i na tjelesne tekućine, pa tako tijekom prvih 24 sata ovaj je utjecaj najjači s obzirom na činjenicu da je potrebno 24 sata da se promijeni magnetsko polje Zemlje.

Cijeli taj proces pridonosi oslobađanju tijela od suvišne tekućine. Ako tijelu dopustite "da diše" jedan cijeli dan, izgubit ćete svu neptrebnu tekućinu i toksine koji se akumuliraju u tijelu kao rezultat nezdrave prehrane, loše probave i stresa. Taj suvišni otpadni materijal utječe i na to da se lakše debljate.

Kako provoditi dijetu?

Jednostavno, 24 sata od početka mjesečeve mjene ne smijete ništa jesti. Trebate popiti barem dvije litre vode ili nezaslađenog čaja.

Potrebno je reći da slijedeći ovu dijetu ne gubite masno tkivo. Gubite ga tek onoliko koliko biste izgubili smanjenim unosom kalorija. Da bi rezutati bili dobri i trajniji, morate također biti fizički aktivni i paziti na to što jedete. Ipak, ovo je odličan način detoksikacije tijela i uvod u zdraviji način života.

Stručnjaci preporučuju ovu dijetu kao dobar uvod u pravu redukcijsku dijetu jer ako već u početku dijete vidite velik napredak u smanjenju kilograma u samo jednam danu, porast će vam samopouzdanje i bit će vam lakše gubiti kilograme kasnije.

Ova dijeta ima još jednu veliku prednost - ona baš ništa ne košta pa će mnogi umjesto skupih proteinski, izabrati ovu - najjeftiniju dijetu

Najvažnija korist ove dijete nije u gubitku tjelesne težine, koja je naravno vrlo ugodna nuspojava, već u detoksikaciji i općem osjećaju lakoće tijela. 

Kako se Mjesec mijenja jednom tjedno, ako svakoga tjedna pratite ovu dijetu, možete izgubiti 12 kilograma i osjećati se odlično. Naravno, bit će tako tek ako se između gladovanja budete pridržavali balasirane redukcijske dijete.

Za sve nas čije je životni stil užurban i stresan i koji nemamo vremena kuhati posebnu hranu u posebnim vremenskim razdobljima kao što to zahtjeva većina redukcijskih dijeta, ovo je odlična način da kontroliramo tjelesnu težinu i osjećamo se zdravije.

I da, za kraj - evo kada su Mjesečeve mijene ove godine ;) 

10.06.2023. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  10.06.2023. 17:36
  mjesec liječi sve
 2. avatar
  Hristina
  12.06.2023. 09:01
  Hhhh
 3. avatar
  Hristina
  12.06.2023. 09:01
  Hhhh
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh