« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana
SAVJETI

Kako postati i ostati dugovječan i zdrav

Smišljanje načina za redovito planiranje tjelesne aktivnosti u vašem danu ili tjednu će vas motivirati da ostanete na pravom putu

Ostati zdrav je cilj
Ostati zdrav je cilj (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

recept za dugovječnost

Tjelesna aktivnost jedan je od najboljih darova koje možemo dati svome tijelu, odnosno zdravlju. To je također jedan od zlatnih ključeva ''dobrog'' starenja, kažu stručnjaci. 

Naime, upravo ova uobičajena navika redovite fizičke aktivnosti mogla bi biti značajna u održavanju dugovječnosti. Tako barem dokazuju mnoga istraživanja provedena na ovu temu. 

"Tjelesna aktivnost može pomoći u upravljanju našom tjelesnom težinom i smanjiti rizik od razvoja mnogih bolesti u budućnosti", objašnjava dr. Mike Bohl.

"Smišljanje načina za redovito planiranje tjelesne aktivnosti u vašem danu ili tjednu će vas motivirati da ostanete na pravom putu. Naprimjer, možete planirati odlazak u teretanu nekoliko dana u tjednu ili baviti se nekom drugom fizičkom aktivnošću.''

Kako donosi portal Eat This, kada god izvodimo određene vježbe, trebali bismo voditi računa o svojoj formi i provjeriti koristimo li odgovarajuću opremu. Tako možemo smanjiti količinu fizičkog stresa na našem tijelu koji kasnije može rezultirati bolnim zdravstvenim stanjima poput artritisa.

Sve u svemu, vježbanje jednostavno nema zamjene - i bit će vam drago zbog toga.

09.06.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh