« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Mitovi koji sabotiraju mršavljenje

Ako mislite da znate sve trikove za skidanje kilograma, ovo je članak za vas, jer razotkriva koji su od tih trikova najobičniji mitovi

Nemojte sami sabotirati svoje mršavljenje
Nemojte sami sabotirati svoje mršavljenje (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

mitovi

,

trikovi

,

skidanje kilograma

Mršavljenje postaje zanimljivo nakon prva dva sunčana dana nakon zime, a svi su mediji preplavljeni savjetima i trikovima za skidanje kilograma koji "garantiraju" ravan trbuh i manje kilograma u rekordnom roku.

Često čujemo kako se ne smije mršavjeti prebrzo jer će sigurno doći do jo-jo učinka i kilogrami će se vratiti čak i brže nego što su otišli. No, to baš i nije istina. Naime, istraživanja su pokazala da je kraći rok učinkovitiji u skidanju kilograma zbog jače motivacije - 80 posto ljudi uspijeva u tom slučaju, u odnosu na samo 50 posto onih koji su si zadali duži rok.

Velika čaša vode prije obroka smanjuje unos kalorija, kaže se. Niti to nije istina, jer voda vas ne može zasititi na jednak način kao i hrana, pa je puno učinikovitije pojesti nešto s više vlakana i vode u sebi, poput jabuke ili tanjura krepke juhe - unijet ćete 20 posto kalorija manje tijekom obroka.

Za kraj, puko smanjivanje unosa kalorija također ne djeluje dovoljno dobro - usporit će se metabolizam i imat ćete puno slabije rezultate. Jedite najmanje 1200 kalorija i ne preskačite obroke, takav režim prehrane dokazano daje rezultate.

21.02.2015. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh