« Žene
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
MYTHBUSTERS

Mitovi i istine o celulitu

Celulit je najveći neprijatelj ženskih nogu, pa bi bilo dobro znati potpunu istinu o njemu kako bi se mogli učinkovito boriti

Celulit je glavni neprijatelj ženskih nogu
Celulit je glavni neprijatelj ženskih nogu (Arhiva)
Više o

celulit

,

krema protiv celulita

,

borba protiv celulita

,

prehrana za celulit

,

vježbe za celulit

,

uklanjanje celulita

Topli dani skraćuju suknje, prizivaju vruće hlačice i ostale ljetne odjevne predmete, no neprijatelj tih odjevnih predmeta, celulit, vreba i ne želi tek tako nestati. Kako biste se mogli učinkovito boriti protiv njega, trebate prvo znati o čemu se radi.

Dakle, unatoč uvriježenom mišljenju, celulit nije debljina nego oštećeno masno tkivo koje uzrokuje nedostatna cirkulacija i drenaža na pojedinim dijelovima tijela. Zarobljene masne stanice skupljaju se ispod kože i stvaraju karakterističnu narančinu koru. 

>> Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova >>

Problem s celulitom je i to što je on nasljedan, a uz to na njega utječe stil života, prehrana i hormoni. Pogledajte mamu i baku, pa ako ga imaju, pobrinite se za sebe i prilagodite životni stil kako bi ga se riješili.

>> Otopite celulit plivanjem s perajama >>

Jedna od najčešćih zabluda jest da celulit imaju samo debele osobe. Tu je teoriju demantiralo opsežno istraživanje koje je pokazalo da celulit ima 80 posto žena na Zapadu, bez obzira na težinu. 

Kako bi se riješili celulita, morate se tom zadatku posvetiti bez ostatka i ispuštanja nekog od važnih faktora. Dakle, pošto je celulit sve gori s godinama, počnite dovoljno rano. Vježbanje djelomično pomaže jer utječe na cirkulaciju, prokrvljenost i bolju drenažu, a pomoću vježbanja izbacujete toksine koji bi se inače nataložili u celulitu.

>> Celulit se može riješiti grejpfrutom? >>

Najbolje su aerobne vježbe za cijelo tijelo, od pola sata do sat vremena dnevno, i to pet puta tjedno. Uz to morate pripaziti na prehranu i piti dovoljno vode, jer samo kombinacija svih faktora pomaže u borbi protiv celulita. 

I da ne zaboravimo za kraj - liposukcija vas ne rješava celulita.

30.06.2014. 14:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh