« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
DIDU LIDU...

Mislite li da vam netko prati telefon?

Ne, to nije teorija zavjere - sigurno ga prate, od Googla preko Facebooka, Instagrama i svih onih aplikacija koje ste skinuli i samo kliknuli OK kad su vas pitale želite li se ulogirati... no, ima i za to lijeka...

Sigurno vas prate, vjerujte ;)
Sigurno vas prate, vjerujte ;) (Arhiva)
Više o

mobitel

,

praćenje mobitela

Mobiteli se prate i to stalno, da ne bi bilo zabune - u svakom trenutku najmanje 5 aplikacija koje ste stavili na njega prate vas i vaše kretanje cijelog dana. I nemojte nam sada reći da to niste znali...

Naravno da ste znali - sigurno ste barem par puta nekoj novoj aplikaciji morali kliknuti raznorazne YES, a vi ste ih jednostavno stisnuli kako bi što prije došli do aplikacije koju želite... i zašto se onda bunite?

No, ako u nekon trenutku shvatite da vas prate, a vi to baš ne biste željeli u određenim trenucima, postoji par stvari koje možete napraviti kako bi im otežali posao... pa evo i kako.

Budite izbirljivi oko toga što instalirate - samo zato što je aplikacija besplatna ne znači da vas ne košta. Besplatne aplikacije zarađuju prikazujući vam oglase i/ili prodajući vaše podatke trećim stranama poput brokera podataka.

Izbjegavajte javni Wi-Fi - javne Wi-Fi mreže, poput onih u kafićima i zračnim lukama, nisu baš sigurne i sklonije su napadima zlonamjernog softvera, njuškanju i presretanju lažnih mreža. One također prikupljaju osobne podatke od vas, kao što su vaše ime, datum rođenja i adresa e-pošte, prije nego što možete koristiti uslugu.

Isključite mobitel - najlakši i najsigurniji način da spriječite praćenje vašeg telefona je da ga isključite kad god vam ne treba, prenosi portal Reader's Digest. Ipak, najmanje korisnica to može napraviti.

Isključite postavke lokacije - isključivanje značajki vašeg telefona koje se temelje na lokaciji može spriječiti GPS praćenje. Prebacivanje na način rada u zrakoplovu će to učiniti umjesto vas, ali također možete isključiti GPS praćenje kao izoliranu značajku na mnogim uređajima, što vam omogućuje da i dalje koristite svoj telefon za upućivanje poziva i pristup internetu.

Uključite način rada u zrakoplovu - način rada u zrakoplovu nije predviđen samo za let avionom. To je također brzo rješenje ako želite zaustaviti praćenje svog telefona. Naravno, uključivanje načina rada u zrakoplovu znači da nećete moći upućivati pozive ili koristiti internet sa svojim uređajem.

Pažljivo pratite dopuštenja aplikacije - svaka aplikacija koju preuzmete na telefon trebala bi od samog početka tražiti dopuštenje za aktivnosti praćenja. Ako ne želite da vas određena aplikacija prati, odmah uskratite ta dopuštenja.

 

 

 

12.12.2022. 18:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.12.2022. 18:17
    zasto bi praio me netko nisam slavna licnost
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh