« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
GRUPA A

Miranda Kerr otkrila tajnu svojeg izgleda

Prehrana prema krvnoj grupi i zdrava doza nadomjestaka i dodataka prehrani uz još neke sitnice zaslužni su za besprijekoran izgled i zdravlje supermodela Victoria's Secreta

Miranda Kerr
Miranda Kerr (Getty Images)
Više o

dijeta

,

prehrana

,

izgled

,

Miranda Kerr

Supermodel i novopečena majka Miranda Kerr otkrila je tajnu održavanja svoje vitke figure i zanosnog tijela. Pišući na svojem blogu KoraOrganics, ova 'zastupnica' Victoria's Secreta i majka dvomjesečnog Flynna tvrdi da je za njenu ljepotu odgovorna prehrana prema krvnoj grupi te zdrava doza određenih nadomjestaka kojima maksimalizira dnevni unos hranjivih tvari.

„Moja krvna grupa je A i najčešće jedem upravo u skladu s tim", objašnjava Kerr. „Istovremeno jedem hranu s niskim glikemijskim indeksom, ali visokoalkalne namirnice, pijem filtriranu vodu i uglavnom jedem svježe proizvode i jako malo mesa."

Kerr piše kako je čvrstog uvjerenja da uz hranu treba koristiti i dodatke i nadomjeske kako bi naša tijela dobila sve hranjive tvari koje su im potrebne za zdravlje posebno naglašavajući da je to važno ako ne jedemo svježe namirnice organskog porijekla. Dakle, pored toga što joj prehrana uglavnom vegetarijanska posebno prilagođena njenoj krvnoj grupi, ova 27-godišnjakinja je istovremeno veliki potrošač raznih nutricionističkih dodataka prehrani. Među omiljenima joj je kokosovo ulje koje je odgovorno, prema njenom mišljenju, za besprijekornu kožu bez mrlja i sjajnu kosu. Kerr kaže da dnevno unese 4 žlice kokosova ulja razvodnjenog u zelenom čaju.

Pored svega navedenog Kerr obožava i derivat morske trave Spirulinu, dodatak željeza, tekući klorofil i kontroverzni eliksir za zdravlje takozvani tahićanski Noni sok kojeg pije od svoje 12 godine. Kerr je toliko oduševljena tropskim voćem noni da ga je uvrstila kao sastojak svoje line organske kozmetike za kožu Kora Organics.

Prema njenim riječima, ne radi se o reklamiranju spomenutih proizvoda već o njihovoj djelotvornosti. Kerr nema namjeru promovirati ikakve proizvode već samo želi sa svijetom podijeliti tajnu svojega izgleda. Barem tako piše: „Nijedna tvrtka me ne plaća za promoviranje svojih proizvoda, ove dodatke prehrani spominjem pred vama jer smatram da su jako korisni i uvjerena sam da će i vama pomoći!"

Kerr na kraju navodi da je svoj recept za ljepotu i zdravlje odlučila podijeliti  javnošću zbog masovnog inzistiranja od stane obožavatelja, ali napominje da je važno uzeti u obzir da nemamo svi isto tijelo i da „ono što djeluje kod nje možda neće djelovati kod nekog drugog".

10.03.2011. 10:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh