« Komentari
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NOVA META

Ministar Kalmeta razapet u medijima

Kako to viđamo već više od godinu i pol dana, naslovnice su pune ministra koji je očito sljedeći na redu za odstrel

Fotografija vijesti
Više o

Božidar Kalmeta

,

HAC

,

Skladgradnja

,

afera fimi media

,

Josip Sapunar

Božidar Kalmeta ministar je od 2004. godine, a njegovo ministarstvo raspolaže golemim sredstvima koja se troše, između ostaloga, na izgradnju cesta. Već na samom početku mandata digao je tlak oporbi tzv. Kalmetinom, spojnicom Zadra s autocestom A1, i od tada do danas svakodnevno je na tapeti što konkurentskih političara, što medija.

Ipak, čak i tako okorjelom ministru koji uporno ponavlja kako pojma nema kad god izroni neka afera naslovnice u zadnjih par dana zadaju nesnosnu glavobolju. Neosporni šef Zadra i okolice nalazi se u nezavidnoj situaciji, jer nemam pojma više nije odgovor koji se prihvaća ...

Sve afere koje su se dogodile u Ministarstvu s nekoliko imena i ključnim resorima prometa i infrastrukture detaljno se nabrajaju, uz cvebe poput osobnog vozača reketara i prijatelja kamatara. Daska se Kalmeti očito sapuna, a glavnu ulogu u svemu trenutno ima, kakve li ironije, Josip Sapunar, jedan od bivših čelnika HAC-a koji je postao duboko grlo.

Kako to već biva u zadnje vrijeme, svi iskazi USKOK-u trenutno postaju dostupni medijima, pa se tako jasno vidi prst uprt u ministra, a ne pomaže mu ni činjenica da je Sanaderov kadar. Jest on izjavio lojalnost Jadranki Kosor, štoviše, apologetski ju je dizao u nebesa nedavno u Gospiću zajedno s Darkom Milinovićem, no teško da će to biti dovoljno.

Kalmeta je zapravo pravi ispit savjesti HDZ-a: ministar u čijem je resoru bilo uvjerljivo najviše afera, procjena da preko dvije milijarde kuna državnog novca završilo u privatnim džepovima i povijest odličnih odnosa sa Sanaderom na jednoj strani vage, a deset mjesta u Saboru s druge.

Bez Kalmete HDZ-ova tradicionalna utvrda Zadar lako može preći u ruke SDP-a, a gubitak toliko ruku u Saboru mogao bi i Jadranku Kosor koštati puno više od izgubljenih izbora ... naime, kad više ne bude premijerka, teško da je neće USKOK priupitati za lovu u torbama za koju je očito znala, stanu stečenom protiv zakona i propisa i sličnim zanimljivim temama koje se trenutno uredno metu pod tepih.

Zapravo, pitanje je jednostavno: hoće li Jadranki Kosor doći glave Sanader osobno ili će to napraviti preko Kalmete. Hrvatskim je građanima prilično svejedno.

Piše: Metronom
08.01.2011. 14:52:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    08.01.2011. 18:50
    sad bi bio red da ga se i po zatvorima razapne
  2. avatar
    Marko
    09.01.2011. 12:56
    Jadan Kalmeta kako bi on mogao da zna ko mu sta radi?
    a. mnogo je to odgovoran posao i novaca, morao je jadan da bude sve po zakonu.
    b. biti dobar sef, da ga slusaju.
    c. neka i oni uzmu ali da muce.
    d. a kakav bi MINISTAR bio kad bi drugima dao vise nego sebi(da po zakonu prisvoje) pa od cega bi mu praunucad zivjela?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh