« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
USPJEH BEZ VISOKOG OBRAZOVANJA

Milijarderi bez fakulteta

Među 400 najbogatijih osoba prema Forbesu našla se nekolicina koja ima nešto zajedničko, osim što su besramno bogati nisu pohađali sveučilišta ili su krenuli pa su se ubrzo ispisali.

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

Forbes

,

Mark Zuckerberg

,

iPhone

,

Steve Jobs

,

školovanje

Američki časopis Forbes već tradicionalno svake godine objavljuje popis 400 najbogatijih ljudi u Americi. Među tih 400 osoba našla se nekolicina koja ima nešto zajedničko, osim što su besramno bogati veže ih činjenica da nisu pohađali sveučilišta ili su krenuli pa su se ubrzo ispisali.

Ta nekolicina nije stekla znanje i vještine poduzetništva kroz visoko obrazovanje nego su uspješni zbog svoje inovativnosti, truda i želje za učenjem zanata.

S ovim tekstom ne propagiramo neučenje ili zabušavanje pri studiranju nego, naprotiv, pokazujemo vam nekolicinu pojedinaca, među njih 400, kojima su njihove unikatne vještine pomogle da zgrnu bogatstvo.

Prenosimo vam sa forbs.com jedne od najbogatijih amerikanca bez fakulteta.

David Geffen

Počeo je studirati na teksaškom sveučilištu, ali se ispisao s fakulteta. Njegovo bogatstvo je procijenjeno na 5,5 milijardi dolara, a vlasnik je kompanije Dream Works SKG koja se bavi filmovima, video igrama i televizijskom produkcijom.

Micky Arison

Iako se ispisao sa sveučilišta u Miamiju, Arison je trenutno vlasnik NBA momčadi Miami Heat. Svoje bogatstvo, procijenjeno je na 4,2 milijarde dolara, stekao je baveći se organiziranjem putovanja. Vlasnik je Carnival Cruisesa, najveće svjetske tvrtke koja se bavi organiziranjem krstarenja kruzerima.

Les Wexner

Propali pravnik sa sveučilišta Ohio State, svojih 3,2 milijarde dolara zaradio je na maloprodaji, a biznis je započeo s posuđenih 5 tisuća dolara.

Steve Jobs

Svima dobro poznati otac iPhonea i vlasnik Applea napustio je sveučilište Reed. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 7 milijardi dolara.

Mark Zuckerberg

Facebook je nastao za vrijeme njegovog studiranja na Harvardu, no nakon nekog vremena Mark se odlučio ispisati s prestižnog sveučilišta. Mogući razlog je 17,5 milijardi dolara, na koliko je procijenjeno njegovo bogatstvo.

mark zuckerberg facebook

Haim Sabian

Egipćanin, koji nikada nije pohađao fakultet, svojih 2,9 milijardi dolara zaradio je na televiziji i medijima.

John Paul DeJoria

Vlasnik Paul Mitchel preparata za kosu te alkoholnog pića Patron, tequila, nikada nije upisao fakultet, a unatoč tome što mu je učiteljica u srednjoj školi rekla da ne bude ništa napravio u život njegova vrijednost se procjenjuje na 4 milijarde dolara. Kako je samo bila u krivu.  

24.09.2011. 22:28:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Internet Zarada
  24.09.2011. 22:48
  na sveučilištu te uče da slušaš i da radiš za drugoga.. ako si iti malo pametan glupo bubanje ti može samo razvaliti mozak zato ovo nije slučajnost najveći genijalci nikad nisu gubili dane na fakultetima, bar neviše nego što im je bilo potrebno
 2. avatar
  Belt
  28.11.2011. 13:13
  internetu,

  znači, fakultet je za bedake koji ne znaju kej bi sa sobom
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh