« Glazba
objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana
NAJAVE

Mike Parker's Trio Theory - 4. srpnja 2018. Vintage Industrial

Standardni format jazz trija njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjećajnošću klasične glazbe, teksturom avangarde i ritmikom i različitošću modernog jazza

Odlična stvar!
Odlična stvar! (Vintage Industrial)
Više o

Jazz Garden

,

Mike Parkers Trio Theory

Jazz Garden u Zagreb vraća američko - poljsku jazz atrakciju Mike Parker's Trio Theory, koji su na novoj turneji po regiji.

Posljednji album 'Alive Out There' je sniman po klubovima u Češkoj i Vojvodini, s elementima i Third Streama, indie-rocka i suvremene klasike. a pjesma 'Hermit the Dog' je snimljena u Novom Sadu kod Ivana Fecea Firčija, bubnjara novovalnih grupa 80-ih EKV i Luna.

Bend je nastao na inicijativu Mikea Parkera koji se iz New Yorka preselio u Krakow, radi scene oko kluba Alchemia koja je jedan od europskih kreativnih centara. Svoja je bogata njujorška iskustva kontrabasist Parker pretočio u suradnju s tenor-saksofonistom SŁawekom Pezdom, kao i višestruko Grammyjevskim nominantom Frankom Parkerom iz Chicaga, grada čiji glazbenici u Krakow već desetljeće donose ideje revivala free-jazza 1960-ih.

Standardni format jazz trija njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjećajnošću klasične glazbe, teksturom avangarde i ritmikom i različitošću modernog jazza. Mike Parker's Trio Theory započeo je svoje glazbeno putovanje 2012. s albumom Prelude.

DISKOGRAFIJA:

2012. Prelude

2014. Embrace The Wild

2016. Alive Out There

ČLANOVI:

Mike Parker - double bass

Frank Parker - drums

Slawek Pezda - tenor saxophone

Obožavateljima palete i neumornog istraživačkog duha Kena Vandermarka svakako se može preporučiti i ovog lucidnog ambasadora žanrovske šetnje i k tome još u zelenoj oazi Savske 160, u Ljetnom vrtu Vintage Industriala.

Nikako ne propusti lipanjski JAZZ GARDEN uz Jasnu Bilušić & New Deal -> FB EVENT: https://goo.gl/VA52CG

03.07.2018. 18:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh