« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
CMS:

Mesićeva izjava o vojnoj intervenciji u BiH je neprihvatljiva

Nema sumnje da je Dodikova politika pogubna za BiH, ali zastrašivanje vojnim intervencijama tomu neće stati na kraj, navodi Centar za mirovne studije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Milorad Dodik

,

Stjepan Mesić

,

Republika Srpska

,

BiH

,

Centar za mirovne studije

,

CMS

Centar za mirovne studije u današnjem priopćenju izražava zatečenost i neprihvatljivom ocjenjuje izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića kako je u slučaju referenduma o odcjepljenju u Republici Srpskoj spreman vojno prekinuti koridor u bosanskoj Posavini.

"Čašica šampanjca, neformalni razgovori i približavanje isteku mandata dovoljni su da preko usana još uvijek aktualnog predsjednika Mesića prođu riječi rata", stoji u reakciji CMS-a na jučerašnju Mesićevu izjavu izrečenu novinarima u neformalnom razgovoru prigodom druženja na tradicionalnom domijenku u povodu Nove godine, koju je Mesić danas i potvrdio.

"Nema nikakve sumnje da je trenutna politika Milorada Dodika pogubna za Bosnu i Hercegovinu, ali ne smije biti nikakve sumnje da bilo koje zastrašivanje vojnim intervencijama - makar i neformalno, neće takvoj politici stati na kraj", dodaje se u priopćenju CMS-a.

Naglašava se kako je u potpunosti neprihvatljivo "čak i spekulirati o mogućim vojnim intervencijama" i "zastrašujuće, makar i neformalno, razmišljati o ratu kao mogućem rješenju bilo koje krize".

"Zato predsjedniče, ukoliko ne znate kako se nositi s izazovima Bosne i Hercegovine, odmorite se", stoji u priopćenju CMS-a. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 17:49:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    semir medilovic
    21.01.2010. 22:33
    jedini jezik mira u BiH je uvjek bio za Karadzica i njegove istomisljenike u koje ubrajam Dodika ali i onog Kalabica kojem je sigurno njegov dobar rodjak Kalabic koga je osudila i bivsa nam Republika kao najgoreg cetnika je samoa vojna intervencija jer i tada nije bilo mira bez toga pa i vi gospodo iz CMS znate vrlo dobro da je tako kao sto smatram da je ne samo za njih dva vazi ta deviza vec i za sve druge fasisticke i nacionalisticke vlasti u bilo kojoj drzavi te stoga podrzavam mog predsjenika i istinskog prijatelja BiH Mesica i svi dobro znamo da da je on u pravu i da je on jedini covjek iz politike koji je uvjek bio dosljedan svom misljenju i dok je bio predsjednik SFRJ ali sada i nikad se nije mijenjao i to treba da postuju svi posteni gradjani. Naravno da ga nece podrzati nijedni nacionalisti jer njima takvo sto nikad nece odgovarat.....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh