Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2010. 17:49:12
CMS:

Mesićeva izjava o vojnoj intervenciji u BiH je neprihvatljiva

Nema sumnje da je Dodikova politika pogubna za BiH, ali zastrašivanje vojnim intervencijama tomu neće stati na kraj, navodi Centar za mirovne studije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)

Centar za mirovne studije u današnjem priopćenju izražava zatečenost i neprihvatljivom ocjenjuje izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića kako je u slučaju referenduma o odcjepljenju u Republici Srpskoj spreman vojno prekinuti koridor u bosanskoj Posavini.

"Čašica šampanjca, neformalni razgovori i približavanje isteku mandata dovoljni su da preko usana još uvijek aktualnog predsjednika Mesića prođu riječi rata", stoji u reakciji CMS-a na jučerašnju Mesićevu izjavu izrečenu novinarima u neformalnom razgovoru prigodom druženja na tradicionalnom domijenku u povodu Nove godine, koju je Mesić danas i potvrdio.

"Nema nikakve sumnje da je trenutna politika Milorada Dodika pogubna za Bosnu i Hercegovinu, ali ne smije biti nikakve sumnje da bilo koje zastrašivanje vojnim intervencijama - makar i neformalno, neće takvoj politici stati na kraj", dodaje se u priopćenju CMS-a.

Naglašava se kako je u potpunosti neprihvatljivo "čak i spekulirati o mogućim vojnim intervencijama" i "zastrašujuće, makar i neformalno, razmišljati o ratu kao mogućem rješenju bilo koje krize".

"Zato predsjedniče, ukoliko ne znate kako se nositi s izazovima Bosne i Hercegovine, odmorite se", stoji u priopćenju CMS-a. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 17:49:12
http://metro-portal.hr/mesiceva-izjava-o-vojnoj-intervenciji-u-bih-je-neprihvatljiva/30998/