« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DO INAUGURACIJE

Josipovića će privremeno štititi Mesićevo osoblje

Ministar unutarnjih poslova Tomsilav Karamarko i novi predsjednik Hrvatske pronašli su trenutno rješenje problema osiguranja

(Goran Mehkek/CROPIX )
Više o

MUP

,

Stjepan Mesić

,

Tomislav Karamarko

,

osiguranje

,

Ivo Josipović

,

predsjednik

Novog predsjednika države Ivu Josipovića do inauguracije će štititi dio osoblja osiguranja predsjednika Stjepana Mesića, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Dogovor da u prijelaznom razdoblju, odnosno do inauguracije novog predsjednika 18. veljače dio Mesićevog osiguranja preuzme osiguranje novog predsjednika postignut je na jučerašnjem sastanku Ive Josipović i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

U Ravnateljstvu policije kažu da su takve mjere osiguranja utvrđene sukladno Uredbi o utvrđivanju poslova protuobavještajne zaštite i osiguranja određenih osoba, objekata i prostora te stavu novoizabranog predsjednika države.

"Na ovaj način osiguran je kontinuitet službe osiguranja novog predsjednika te su zagarantirani puni standardi u primjeni mjera osiguranja predsjednika Republike Hrvatske", stoji u policijskom priopćenju.

U medijima se proteklih dana pisalo da je Josipović bez policijske zaštite jer je želio utjecati na izbor tjelesnih čuvara, odnosno tražio da ga štiti osoba koja je čuvala pokojnog Ivicu Račana, a MUP je navodno to odbio. (hian/metro-portal)

19.01.2010. 15:56:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh