« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
UPPS

Medvjedica prebila lovca kod Kastva

Lovac je primijetio mladunče medvjeda i krenuo prema njemu, kad je iz grmlja izletjela medvjedica

Medvjedica napala i ozlijedila lovca
Medvjedica napala i ozlijedila lovca (Shutterstock)
Više o

napad medvjeda

,

Šime Kardum

Lovca u dobi od 82 godine jučer je za vrijeme lova pokraj sela Breza kod Kastva napala medvjedica te je prevezen u Klinički bolnički centar u Rijeci gdje je utvrđeno da ozljede nisu opasne po život, izvijestila je danas primorsko-goranska policija.

Lovac Šime Kardum napadnut je oko 10.15 sati u šumi pri organiziranom lovu lovačkog društva "Lisjak" iz Kastva. Jedan od kolega ustrijelio je srnu, a nesretni Kardum primjetio je mladunče medvjeda.

No, zaboravio je da uz mladunče obično ide i majka, koja je izletila iz grmlja i napala lovca, izudarala ga i izgrebala pa pobjegla. Nakon dolaska u KBC Šime Kardum je operiran kako bi se sanirale ozljede na rukama, bedru i glavi. Lovcu je operirano nekoliko rana, ali srećom niti jedna nije opasna po život.

- Ugledao sam sjenu i pomislio da je vepar. Kad sam se pridigao, na dva metra od mene bio je medvjedić, a iza njega majka. Bila je ogromna, sigurno 200 kilograma teška. Poviknuo sam, medvjedić se prestrašio i pobjegao, ali ona je krenula na mene - opisao je jučer novinarima Večernjeg lista u bolnici svoj susret sa zvijeri Šime Kardum. Zapucao je, kaže, prema njoj. Ne zna je li je pogodio, no ona se nije prestrašila. Krenula je na njega, srušila ga na tlo i počela grepsti i gristi. Na kraju ga je, a sve se zbilo u nekoliko sekundi, medvjedica udarila šapom po zatiljku i otišla za mladuncem.

 

14.11.2010. 19:19:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh