« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
TKO PIJE, TKO PLAĆA

Josipović: DORH bi trebao pročešljati splitsku Željezaru

Predsjednik Josipović kaže da kormilo Željezare apsolutno treba biti u hrvatskim rukama jer očito Zlomrex nije u stanju voditi tvrtku

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Jadran Babić/Cropix)
Više o

Zlomrex

,

splitska željezara

,

Ivo Josipović

,

Željezara Split

Predsjednik Ivo Josipović danas je u izjavi novinarima u Trogiru, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, rekao kako je problem splitske Željezare kroničan te bi vjerojatno DORH trebao vidjeti o čemu se tu radi.

''Problem (splitske) Željezare je kroničan i ozbiljan jer su u pitanju mnoge egzistencije", rekao je Josipović. Po njegovoj ocjeni problem Željezare je nataložen s različitim razlozima, a bilo je „nekih aktivnosti za koje vjerojatno DORH treba vidjeti o čemu se radi".

Josipović je također rekao kako se sada čak javljaju i neki anonimni fondovi kao vlasnici te se ''ne zna tko pije, tko plaća''. Zauzeo se za nastavak rada Željezare, a to, po njemu, znači rješenje vlasničkih odnosa. ''Apsolutno, kormilo tvrtke treba biti u hrvatskim rukama jer očito Zlomrex nije u stanju voditi tvrtku", dodao je.

Novinari su i danas pitali predsjednika Josipovića kako komentira izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u vezi s mogućim odustajanjima međusobnih tužbi između Hrvatske i Srbije, te hoće li o tome razgovarati za skorašnjeg Tadićevog posjeta Zagrebu.

''Iza tužbi stoje neki razlozi, dok ti razlozi stoje vjerojatno se nitko neće odlučiti na povlačenje tužbe", kazao je Josipović. Dodao je da ako razlozi nestanu, onda će se vidjeti ima li smisla dalje voditi postupak.

''Očekujem da će i jedna i druga Vlada, nakon što odnosi (između Hrvatske i Srbije) još malo uznapreduju, razmotriti situaciju i donijeti odgovarajuće odluke". Po Josipovićevim riječima, o tužbama će se ''možda nešto i razgovarati načelno ali bez ikakvih konkretnih odluka" za vrijeme skorašnjeg Tadićevog posjeta Zagrebu.

Josipović je prije sjednice Gradskog vijeća u Trogiru otvorio Park prijateljstva i zasadio prvo stablo u tom parku - drvo crniku, tradicionalno dalmatinsko stablo. Naglasio je da mu je iznimna čast otvoritipark i posaditi prvo stablo u njemu jer je Trogir "oduvijek bio otvoren grad za prijatelje, turiste, istraživače i putnike namjernike. Dodao je kako će i drugi gradovi u Hrvatskoj - Split, Zagreb, Osijek, Dubrovnik, Varaždin, te cijela Hrvatska "biti park prijateljstva". (hina/metro-portal)

14.11.2010. 18:56:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh