« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
poznate face

Medvedev otvorio svoj kanal na YouTubeu

U svom prvom videu u odijelu i kravati ruski državni poglavar je zaželio dobar početak školske godine ruskim školarcima

(Wikipedia)
Više o

Dmitrij Medvedev

,

YouTube

,

Vatikan YouTube

Slijedeći primjer Baracka Obame, papa Benedikta XVI. i kraljice Elizabete II., ruski predsjednik Dmitri Medvedev je u utorak lansirao svoj uradak na popularnom internetskom servisu za razmjenu video sadržaja YouTube.

"Sretni smo što je ruski predsjednik otvorio svoj kanal na YouTubeu. To je još jedna potvrda da Internet postaje važno komunikacijsko sredstvo na državnoj razini", rekla je Alla Zabrocskaja, glasnogovornica Googlea iz Moskve.

Medvedev, 43-godišnjak koji tvrdi da je strastveni korisnik Interneta, počeo je voditi blog na službenoj web stranici Kremlja prošle godine.

Pokretanje YouTube kanala poklopilo se s početkom školske godine u Rusiji, tako da se Medvedev u svom prvom videu obratio učenicima, naglasivši važnost dobrosusjedskih odnosa u multinacionalnoj zemlji.

YouTube, jedna od najpopularnijih web stranica, omogućuje korisnicima da razmjenjuju video uratke. Google ne želi objaviti procjene broja korisnika YouTubea u Rusiji.

Predsjednička je administracija u utorak također popunila web stranicu predsjednikovim osobnim fotografijama, uključujući i one iz djetinjstva. Posebna je sekcija posvećena njegovoj ženi Svetlani.

Promatrači kažu da se Medvedev natječe sa svojim mentorom, premijerom Vladimirom Putinom, za pažnju prosječnih Rusa.

Moćni ruski premijer Vladimir Putin koristi drugačiju strategiju i prije svega pozornost tradicionalnih medija. Ovog ljeta je dominirao malim ekranom dok je ronio u Bajkalskom jezeru i gol do pasa jahao u Sibiru.

Glasnogovornica Googlea rekla je da ne zna planira li Putin pokrenuti svoj kanal na YouTubeu ili ne.

Izvor: Hina


03.09.2009. 11:46:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    YouTube HR
    13.03.2010. 20:26
    Bit ce kako putin kaze :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh