« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ODLUČUJUĆI RAZGOVORI

Medvedev i Obama telefonski će raspravljati o START-u

Ruska strana je pesimistična i vjeruje da je razoružanje prilično ozbiljno te da će trebati puno više fleksibilnosti američke strane

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

nuklearno razoružanje

,

START

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i američki predsjednik Barack Obama, mogli bi u telefonskom razgovoru u idućih nekoliko dana pokušati premostiti razlike koje odgađaju sklapanje sporazuma o ograničenju nuklearnog naoružanja (START II.), izjavio je u srijedu u Washingtonu zastupnik ruske Dume Konstantin Kosačjov.

Kosačjov, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državne Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, rekao je na forumu u Washingtonu da razgovor Obama-Medvedev može biti odlučujući za rješavanje tog pitanja.

"Ruska strana je malo više pesimistična i oni vjeruju da je razoružanje prilično ozbiljno te da će trebati puno više fleksibilnosti američke strane", rekao je Kosačjov na tribini Rand korporacije u Arlingtonu, u predgrađu Washingtona.

Glavno neslaganje usredotočeno je na planove SAD-a za sustav obrane od projektila u Europi i moglo bi zahtijevati zasebni sporazum koji bi se riješio kasnije, rekao je Kosačjov, član stranke Ujedinjena Rusija premijera Vladimira Putina.

SAD i Rusija pregovaraju o novom sporazumu o ograničenju broja nuklearnih bojevih glava, strateških bombardera i interkontinentalnih projektila, koji bi nadomjestio Sporazum o ograničenju strateškog naoružanja iz 1991. - START I. (hina/metro-portal)

25.02.2010. 09:02:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh