« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
KRAJ PLINSKIM KRIZAMA?

Medvedev i Januković rješavaju pitanje plina

Dmitrij Medvedev sastao se ukrajinskim kolegom Viktorom Janukovičem kako bi razgovarali o cijeni plina koji Rusija prodaje Ukrajini

Više o

Ukrajina

,

plin

,

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

Vladimir Putin

,

Viktor Janukovič

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u subotu se nedaleko od Moskve sastao s ukrajinskim kolegom Viktorom Janukovičem s kojim je razgovarao o razmiricama nastalim u pogledu plina koji se prodaje Ukrajini, glavnoj tranzitnoj zemlji za prijenos ruskog plina prema zapadnoeuropskim tržištima.

Ruski premijer Putin pridružio se dvojici čelnika u predsjedničkoj rezidenciji Zavidovo, gdje je stigao helikopterom nakon što je objavio da će se kandidirati za predsjedničke izbore 2012.. "Ovdje smo se sastali kako bismo riješili brojne probleme.

Siguran sam da ćemo imati konstruktivan pristup tim problemima", kazao je Janukovič. "Prihvatio sam vaš poziv i stigao ovdje kako bih danas bio s vama, jer je riječ o simboličnom danu za Rusiju, ali i za Ukrajinu", kazao je Janukovič.

Nakon sastanka trojica čelnika nisu održala konferenciju za novinare, već su nastavili razgovor šećući parkom koji okružuje rezidenciju.

Ukrajinski predsjednik Mikola Azarov u utorak je izjavio kako će se Ukrajina i Rusija tijekom Janukovičeva posjeta Rusiji nastojati dogovoriti o međusobnim ustupcima koji će omogućiti rješenje razmirica kada je riječ o cijeni ruskoga plina.

24.09.2011. 21:01:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh