« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
GOTOVO S TRADICIJOM

Katalonci zabranili koridu - danas zadnja izvedba matadora

Oko 20 tisuća ljudi napunit će arenu Monumental u Barceloni i gledati izvedbu najboljih španjolskih matadora

Ovih scena više neće biti u Kataloniji
Više o

Andaluzija

,

Katalonija

,

korida

,

borbe s bikovima

,

matadori

Gotovo je s borbama s bikovima u Kataloniji, jer na snagu stupa zakon koji će zabraniti omiljenu razonodu naroda. Posljednja arena, Monumental u Barceloni, večeras će ugostiti dvadesetak tisuća najžešćih fanova kojima će vrhunski matadori pokazati svoje umijeće.

Zabrana je prošle godine prošla u katalonskom parlamentu, jer je preko 180 tisuća stanovnika Katalonije potpisalo peticiju za obustavljanje borbi s bikovima zbog zlostavljanja životinja. Iako zabrana stupa na snagu tek 1. siječnja, današnja će korida biti posljednja u ovoj sezoni.

Naravno, traži se karta više jer su ulaznice planule u trenu, a kod preprodavača je cijena već upeterostručena. Katalonci su iskoristili ovaj zakon kako bi i na taj način pokazali da su drugačiji od ostatka Španjolske, jer su do sada borbe s bikovima zabranili jedino na Kanarskom otocima.

S druge strane, Andaluzija će teško zabraniti koride jer je opći stav da se radi o kulturno povijesnom nasljeđu koje treba očuvati, odbacujući pritom optužbe o okrutnosti prema životinjama.


25.09.2011. 09:57:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Internet Zarada
    25.09.2011. 11:57
    još malo pa če zabraniti i bikova jaja da se jedu sirova
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh