« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
BIZARNO

Medicinska sestra pojela više od 4000 spužvi i sapuna

Kerry Trebilcock boluje od iznimno rijetkog poremećaja, a svoje spužve uglavnom voli začiniti ljutim umakom ili senfom, a ponekad ih umače u vruću čokoladu

Fotografija vijesti
Više o

neobični ljudi

,

kuhinjska spužva

,

bizarne vijesti

Spužve za kupanje i sapuni redovito se nalaze na „meniju" jedne medicinske sestre iz Velike Britanija, koja boluje od rijetkog poremećaja konzumacije različitih i za većinu nejestivih predmeta, prenosi Hina. Prema pisanju Daily Telegrapha, do sada ih je pojela više od četiri tisuće.

"Jednoga dana pobijedit ću tu slabost (riječ je o rijetkom poremećaju zvanom Pica) i otuširat ću se ili oprati bez tog osjećaja gladi", rekla je 21-godišnja Kerry Trebilcock iz Cornwalla.

Spužve Kerry Trebilcock voli začiniti ljutim umakom ili senfom, a ponekad ih umače u vruću čokoladu. Pojela je i stotinjak sapuna, ali samo organske s okusom voća i najviše voli limun ili limetu.

U kojoj je mjeri muči ovisnost o spužvama otkrila je priznavši da kada cijeli dan treba izbivati iz kuće ponese vrećicu s komadićima spužve i umakom od rajčice u plastičnoj posudi kako ne bi ostala bez zalogaja. Osobe koje pate od poremećaja Pica jedu metal, ugljen, pijesak, kredu, čak i namještaj ili žarulje.

Zbog svoje ovisnosti Kerry trpi bolove u želucu, pati od zatvora ili dijareje i počela se liječiti. Smanjila je konzumaciju spužava, ali ovisnost još nije pobijedila.

Spužve se uglavnom proizvode od celuloznih vlakana ili pjenastih plastičnih polimera. Organski sapuni sadrže maslinovo ili palmino ulje, glicerin i biljne ekstrakte te zobeno brašno koje odstranjuje odumrle stanice kože.

29.02.2012. 16:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh