« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
NOVOSTI

McAfee sigurnosna rješenja u svim Samsung uređajima

I ove godine Galaxy S10 i S10 + dolaze s pre-instaliranim McAfee softverom, ali suradnja je proširena na Smart TV-e, računala i prijenosna računala

Partnerstvo za sigurnost
Partnerstvo za sigurnost (Arhiva)
Više o

Samsung

,

McAfee

McAfee je već pet godina Samsungov partner na području sigurnosnih rješenja za zaštitu pametnih telefona. I ove godine Galaxy S10 i S10 + dolaze s pre-instaliranim McAfee softverom, ali suradnja je proširena na Smart TV-e, računala i prijenosna računala. Partnerstvo s dobavljačima softvera prilično je uobičajena praksa za velike proizvođače hardvera.

McAfee Security za TV

Izravno iz PR-a: McAfee je proširio ugovor na McAfee Security za TV tehnologiju unaprijed instaliranu na sve Samsung Smart TV-e proizvedene u 2019. McAfee Security za TV skenira aplikacije koje se izvode na Samsungovim pametnim televizorima kako bi identificirali i uklonili zlonamjerni softver.

Možda ste sada mnogi pomislili koja je svrha sigurnosnog softvera kada za Tizen OS (koji se temelji na Linuxu) malware uopće ne postoji, a bilo je samo nekoliko dokumentiranih slučajeva zaraženih pametnih televizora koji se temelje na Androidu.

Da, TV uređaji su "sigurni", ali nesumnjivo postat će vremenom veći ciljevi za napadače. Osim toga, prosječni potrošači ponekad ne pazi instalira li neku aplikaciju sa službene ili neslužbenog web-mjesta. S druge strane, revizija je prije dvije godine otkrila da Tizen ima apsolutno užasnu sigurnosnu implementaciju . Možda bi Samsung umjesto dodavanja sigurnosnog softvere mogao malo sam poboljšati OS, ali ne bi dobili novac od McAfee za instalaciju njihovog sigurnosnog rješenja.

McAfee Security za Galaxy S10 liniju

Samsung Galaxy S10 uređaji osim McAfee VirusScan imati će Samsung Secure Wi-Fi uslugu, za koju McAfee pruža pozadinsku infrastrukturu. Samsungov Secure Wi-Fi pokušava zaštititi osjetljive podatke šifriranjem, što bi trebalo smanjiti sigurnosne prijetnje povezane s korištenjem nezaštićenih javnih i privatnih WiFi mreža. Samsung će pružiti 250 MB mjesečnih podataka bez troškova za ovu uslugu, uz mogućnost da korisnici kupuju neograničen dnevni ili mjesečni propusni opseg. Secure Wi-Fi bit će dostupan u SAD-u ( T-Mobile i US Cellular) i za odabrana tržišta u Europi.

Potreba za McAfee VirusScan, odnosno bilo kojim antivirusnim softverom za mobitele, još uvijek je dio rasprava treba li Androidu antivirusna rješenja ili ne. U ovom trenutnom obliku, Android ima Google Play Protect koji bi trebao osigurati veliki dio korisnika, ali realno gledano, jedini način na koji se danas može 'zaraziti' je preuzimanjem APK-ova s nepoznatih web stranica treće strane. Međutim, Secure Wi-Fi ima nam puno više smisla budući se spajamo na WiFi mreže doslovce bilo gdje. Postoje mnogi načini na koje hakeri mogu vidjeti tko je povezan na bežičnu vezu i dobiti pristup osobnim podacima. Tako da je zaštita potrebna.

McAfee Security za računala

McAfee LiveSafe je sada dostupan na novoj Samsung Notebook 9 Pen, Samsung Notebook 9 Pro i Samsung Notebook Odyssey uređajima. Svi korisnici laptopa tvrtke Samsung mogu uživati u besplatnoj probnoj verziji od 60 dana i dobiti posebne popuste nakon završetka probnog razdoblja.

I na kraju bi podsjetili da je tvrtka McAfee ove godine generalni sponzor RISK 2019 - najveće konferencije o IT sigurnosti u jadranskoj regiji, a naš portal je ponosni medijski partner. 


Piše: Sanja Ledinek
09.03.2019. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh