« Film
objavljeno prije 9 godina
ZVIZDAN

Matanić dobio nagradu žirija u Cannesu

Film 'Zvizdan' hrvatskog redatelja Dalibora Matanića dobio je nagradu žirija za najbolji film u programu 'Un Certain Regard' na Filmskon Festivalu u Cannesu

Matanić je osvojio žiri
Matanić je osvojio žiri (Arhiva)
Više o

Cannes film festival

,

Dalibor Matanić

,

nagrada

,

film Zvizdan

Matanićev film 'Zvizdan' uvršten je u službeni program festivala 'Un certain regard' (Poseban pogled), a svečanu premijeru imao je 17. svibnja, nakon čega ga je publika pozdravila gromoglasnim pljeskom.

Nakon 34 godine dugometražni hrvatski film našao se u službenom programu jednog od najprestižnijih svjetskih filmskih festivala.

Selekcija 'Un Certain Regard' jedan je od dva dijela službenog natjecateljskog programa festivala u Cannesu, usmjerena otkrivanju novih redateljskih poetika i estetika, navode iz HAVC-a.

Nagrada u tom programu najveće je dosadašnje priznanje autoru Daliboru Mataniću i Ankici Jurić Tilić, producentici niza njegovih filmova. Ujedno, ta nagrada potvrda je međunarodnog prodora hrvatskog filma kojem svjedočimo u novije vrijeme, ističe HAVC .

Žirijem programa ove godine predsjedala je glumica i redateljica Isabella Rossellini, s redateljicom Haifom Al-Mansour, redateljicom i glumicom Nadine Labaki, redateljem Panosom H. Koutrasom i glumcem Taharom Rahimom.

Matanićev 'Zvizdan' je u taj program odabran u konkurenciji od više od 1.400 filmova iz cijeloga svijeta.

24.05.2015. 07:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh