« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
OCCUPY OAKLAND

Masovna uhićenja nakon pokušaja osvajanja gradske vijećnice

Antikapitalistički prosvjedi i dalje bijesne SAD-om, a u novim demonstracijama u Oaklandu uhićeno je preko 400 osoba koje su pokušale zauzeti gradsku vijećnicu ali i druge zgrade u gradu

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

prosvjedi

,

antikapitalizam

,

policija uhićenja

,

Occupy Oakland

Više od 400 antikapitalističkih prosvjednika uhićeno je u Oaklandu, u Kaliforniji, a četvero ih je ozlijeđeno, nakon što su pokušali zauzeti gradsku vijećnicu i druge zgrade u gradu, objavila je u nedjelju policija koja je koristila suzavac, javlja Hina.

Prosvjed pokreta "Occupy" organiziran u Oaklandu, najžešći ove godine kad se radi o tom pokretu protiv pohlepe kapitalista, završen je "neviđenim brojem uhićenja" u noći sa subote na nedjelju, objavila je policija, ustvrdivši da je privedeno "više od 400 osoba".

Neki prosvjednici, ne odazivajući se na naredbu vlasti da se raziđu, bacali su kamenje i različite projektile na snage reda, tvrdi policija, koja je u priopćenju navela brojku od četvero ozlijeđenih - tri policajca i jedan prosvjednik - i tri uništena vozila.

Glasnogovornica policije je spomenula i razbijene izloge trgovina. Gradonačelnik Jean Quan kazao je na konferenciji za tisak da pokret "mora prestati koristiti Oakland kao teren za igru".

Približno 300 pristaša pokreta "Occupy DC" prosvjedovalo je u subotu navečer ispred grand hotela u Washingtonu gdje se okupila gradska elita, među kojom predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle.

30.01.2012. 09:29:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh