« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana
COOL

Mask 2.0 – otvoreni laboratorij

Cilj radionice svakako nije stvaranje konkurencije malim obrtima koji se u ovom trenutku bave šivanjem i prodajom maski s ciljem održavanja svojih poslova i profesije, već istraživanjem koncepta maske

Mask 2.0
Mask 2.0 (Arhiva)
Više o

Mask 2.0

,

otvoreni laboratorij

Otvoreni laboratorij Mask 2.0 koji facilicitiraju Paula Bučar, Deborah Hustić i Layla Munitić održava se u subotu, 18. srpnja, s početkom u 15 sati, u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186 (Knežija).

Radionica je zamišljena kao otvoreni laboratorij koji će se tijekom godine u nekim trenucima baviti konceptom maski, od recikliranja materijala, origamija i teselacija do korištenja odbačenih predmeta i stvaranja skulpturalnih objekata kao produžetaka tijela.

Također će se obrađivati koncept minimalizma u odnosu na gomilanje predmeta i objekata. Polaznici će moći sašiti i standardnu masku od različitih materijala.

Cilj radionice svakako nije stvaranje konkurencije malim obrtima koji se u ovom trenutku bave šivanjem i prodajom maski s ciljem održavanja svojih poslova i profesije, već istraživanjem koncepta maske u kontekstu DIY kulture, cirkularne ekonomije i odnosa prema okolišu te kulturnim aspektom maski kroz antropologiju, etnologiju i suvremene umjetničke prakse.

Radionica je koncipirana kao otvoreni laboratorij za procese bez napora evocirajući pri tome tradicionalne oblike rukotvorstva i fine motorike ruku.

Zadatak na ovoj radionici će biti napraviti origami masku.

Polaznici će printati masku i savijanjem doći do oblika koji žele, stvarajući pri tome potpuno funkcionalnu masku za početak, a kasnije kamo ih proces odvede...

Prijave na e-mail radiona.org@gmail.com do četvrtka, 16. srpnja, točno u ponoć. Napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave.

Program je besplatan, no polaznike molimo da donesu materijale od kojih žele izraditi maske sa sobom. Podržavamo reciklažu materijala.

https://radiona.org/mask-2-0-otvoreni-laboratorij-radionica/

10.07.2020. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh