« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Masaža - kakve postoje i za što su dobre

Masaža bi trebala biti opuštajuća aktivnost koja će nam dovesti u red kako tijelo, tako i um, pa evo kako se zovu i čemu služe

Kakve sve masaže postoje
Kakve sve masaže postoje (Shutterstock)
Više o

masaža

,

vrste masaža

Masaža je nešto što se vrlo često zaziva nakon teškog radnog dana ili iscrpljujuće fizičke aktivnosti, a ako želite znati kakvih sve ima i čemu služe, pripremili smo vam kratki vodič s osnovnim pojmovima. 

Dakle, da vidimo kakvih sve masaža ima....

Anticelulitna masaža - primjenjuje se na dijelovima tijela koji su zahvaćeni celulitom. Najučinkovitija je masaža rukama. Zna biti bolna, no ne bi smjela biti pretjerano bolna. Kod anticelulitne masaže važno je odraditi nekoliko tretmana kako bi se vidjeli rezultati. U ovoj vrsti masaže koriste se eterična ulja koja potiču cirkualciju.

Aroma masaža - masaža eteričnim uljima koje maser miješa s baznim uljima odgovarajućima vašoj koži. Cilj aroma masaže je opuštanje tijela i uma.

Klasična ili medicinska masaža - vrsta fizikalne terapije. Izvodi je stručna osoba rukama, a cilj joj je djelovati na mišiće, živce, cirkulaciju i limfu. Medicinska masaža često je sastavni dio rehabilitacije.

Masaža čokoladom - pravi način da počastite svoje tijelo. Prvenstveni cilj joj je opuštanje. Čokolada zbog svog sastava dobro djeluje na kožu. Zaglađuje ju, pomlađuje i hrani. 

Masaža toplim kamenjem - izuzetno je ugodna za tijelo. Maser koristi kamenje vulkanskog porijekla koje jako dobro drži toplinu. kamenje polaže na tijelo. Masaža oslobađa od boli, djeluje drenažno i detoksikacijski, potiče cirkulaciju i opušta. 

Parcijalna masaža - masaža jednog dijela tijela. Može biti medicinska ili opuštajuća. S obzirom da se maser fokusira na jedan dio tijela, parcijalna masaža je intenzivnija od ostalih. Zbog bolova u leđima koji su jedna od učestalih tegoba suvremenog čovjeka, parcijalna masaža leđa često se traži.

Refleksologija - masaža stopala ili dlanova, a nešto rjeđe ušiju i lica. Ima snažan opuštajući učinak jer, pritiskajući određene točke na stopalima, terapeut utječe na cijeli organizam tako što ga opušta, potiče cirkulaciju i pokreće energiju u tijelu.   Refleksologiaj je stara preko tri tisuće godina.  

Sportska masaža - vrlo važna u životu sportaša. Prevenira ozljede ili pomaže kod oporavka. Jedan od glavnih ciljeva sportske masaže je smanjiti mišićnu napetost.

Tajlandska masaža - jedna od najstarijih vrsta masaže. Izvodila se već prije 25000 godina. Bazira se na jogi, a neki je nazivaju i joga za lijene. Tretman tajlandske masaže traje oko dva sata u kojima terapeut, koristeći svoje ruke, noge i stopala, manipulira tijelom osobe koju masira. Cilj tajlandske masaže je otkloniti energetske blokade u tijelu i osigurati da energija slobodno cirkulira. tajlandska masaža ima brojne blagodati, kako psihičke tako i fizičke. Poboljšava cjelokupno stanje čovjeka.  

Pa odaberite neku i uživajte, što drugo da vam kažemo...

26.05.2017. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ma da?
    01.08.2018. 12:01
    Masaza oklagijama, svakog leta obavezno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh