« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
PRIJE 180 MILIJUNA GODINA

Mars je uništila nuklearna katastrofa, a isto očekuje i Zemlju?

Mars nije uvijek bio crven, navodi znanstvenik koji je otkrio razlog kako je crveni planet dobio svoju boju

Fotografija vijesti
Više o

eksplozija

,

Mars

,

Zemlja

,

nuklearna katastrofa

,

radioaktivnost

Kako tvrdi dr. John Brandenbug, prije 180 milijuna godina, prirodna nuklearna reakcija uništila je sve na Marsu, poradi čega se pretvorio u pustinju. "Marsova površina je prekrivena tankim slojem radioaktivnih supstanci, uključujući uran, torij te radioaktivni kalij.

Nuklearna eksplozija nanijela je krhotine diljem planeta. Karte gama zračenja na Marsu pokazuju veliku crvenu točku koja izgleda kao epicentar eksplozije. S druge strane planeta nalazi se još jedna crvena točka."

Dr. Brandenburg, koji radi kao viši znanstvenik u kompaniji Orbital Technologies, dodaje da se prirodna eksplozija, inače jačine milijuna hidrogenskih bombi od jednog megatona, dogodila na sjevernoj regiji Marsa, gdje je zabilježena visoka koncentracija radioaktivnosti.

Ta eksplozija je također ispunila Marsovu atmosferu radioaktivnim izotopima, koje je registrirala nedavna NASA-ina spektometrija gama zraka. Radioaktivnost objašnjava zašto je planet crven.

Dr. Brandenburg vjeruje da se ista nuklearna reakcija dogodila i na Zemlji, te bi se mogla ponoviti.

 

04.04.2011. 11:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    04.04.2011. 14:51
    hmmmmm... prirodna nuklearna eksplozija...? što bi to moglo bit? :-P
  2. avatar
    Torento
    04.04.2011. 18:47
    Prirodna koncentracija radioaktivnih izotopa na Zemlji dovoljna za izazivanje spontane nuklearne reakcije više nema, jer je prošlo 4,5 milijardi godina od nastanka zemlje. Nakon toliko vremena i poluraspadom opasnih radioaktivnih izotopa, nigdje više nema takve koncentracije za spontanu prirodnu nuklearnu reakciju. Tako da nema straha od prirode, samo od ljudi.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh