« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
bolje ne dolazi

Maradona ne smije biti u Cape Townu na ždrijebu

Zbog verbalnog napada na sve svoje protivnike, kritičare i novinare nakon poraza od Urugvaja, Maradona je kažnjen s 24,000 dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

FIFA

,

Diego Maradona

,

maradona kazna

,

Cape Town

Zabrana nametnuta argentinskom izborniku Diegu Maradoni nakon što je vrijeđao novinare odnosi se i na ždrijeb za SP iduće godine koji će se održati u petak u Cape Townu, objavila je FIFA u srijedu.

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke je izjavio da Maradona, koji je već najavio da će se držati dalje od Cape Towna gdje će se održati ždrijeb, neće dobiti akreditaciju za svečanost. "Maradoni je FIFA-in disciplinski odbor zabranio sve nogometne aktivnosti na dva mjeseca a to se odnosi i na ždrijeb za SP", rekao je Valcke u srijedu na konferenciji za novinare u Cape Townu.

FIFA je zabranu nametnula 15. studenoga, kaznivši pritom Maradonu novčanom kaznom u iznosu od 24.000 dolara, nakon što je on verbalno napao sve svoje protivnike, kritičare i novinare poslije odlučujuće utakmice s Urugvajem za odlazak na SP. Maradona (49) kojem prijeti zabrana sudjelovanja i na nekim utakmicama svoje ekipe na SP-u , ispričao se za svoje ponašanje i pokazao je kajanje, dodala je FIFA. (hina/metro-portal)

02.12.2009. 15:03:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh