« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
na putu do afrike

Henry će biti kažnjen neigranjem?

Formirat će se posebna komisija koje će odlučiti hoće li se francuskom igraču zabraniti nastup na početku Svjetskog prvenstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

FIFA

,

Sepp Blatter

,

SP Južnoafrička Republika

,

Thierry Henry

,

William Gallas

Napadač francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry mogao bi biti kažnjen zabranom igranja nekoliko utakmica zbog svog nesportskog poteza kada je u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukom dodao loptu Williamu Gallasu za pogodak koji je odveo "tricolore" u Južnoafričku Republiku, najavio je predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter.

Blatter je izjavio kako će se formirati posebna komisija koja će istražiti spomenuti incident i ukoliko se Henryja proglasi krivim, francuski bi napadač mogao biti kažnjen zabranom igranja na sljedećim službenim utakmicama, odnosno na početku Svjetskog prvenstva.

Predsjednik FIFA-e je nakon izvanrednog sastanka Izvršnog odbora dodao kako je odbačena mogućnost uvođenja dodatnih sudaca koji bi stajali iza gola na utakmicama SP-a, te da je dogovoreno kako će Interpol osnovati posebni odjel koji bi se bavio ilegalnim klađenjem na ishode sportskih događaja, posebice nogometnih utakmica. (hina/metro-portal)

02.12.2009. 19:30:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh