« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
EHHH...

Manjak sna - stariji izgled

Usprkos liječničkim savjetima više od polovice ispitanika u ovom istraživanju reklo je da spava manje od sedam sati, uglavnom 6,3 sata tijekom noći

Pazite koliko spavate!
Pazite koliko spavate! (Arhiva)
Više o

manjak sna

,

mladolik izgled

San je nužan za zdravlje, to već znaju i ptice na granama, no znate li da nedostatak sna ima još jednu, prilično nezgodnu i neestetsku nuspojavu? Upozorenja da bi trebali spavati barem sedam sati imate će vam više smisla...

Naime, manjak sna, a to je sve manje od gore navedenog, uzrokovat će pad koncentracije, pad imuniteta te nas postarati. Ispitanici koji su spavali u prosjeku četiri sata noću izgledali su devet godna starije, a njihove mentalne sposobnosti bile su lošije, nego kod osoba koje više spavaju. Osobito su bile pogođene misaone i jezične sposobnosti, no manjak sna nije utjecao na gubitak pamćenja.

"Otkrili smo da optimalna količina sna za maksimalne mogućnosti mozga iznosi sedam do osam sati po noći, baš onako kako liječnici preporučuju", poručuje Wild. 

No, usprkos liječničkim savjetima više od polovice ispitanika u ovom istraživanju reklo je da spava manje od sedam sati, uglavnom 6,3 sata tijekom noći.

Stoga, ranije u krevet!

16.10.2018. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    perice
    16.10.2018. 19:10
    ja izgledam mlad, a spavam malo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh